BM zulüm kamplarını incelesin


ABD’deki Çin Kongre Yürütme Komisyonu, Doğu Türkistan’da soykırım uygulandığına dair yeni kanıtların ortaya çıktığını duyurmuştu. Uygurlara yönelik ayrımcılığın soykırım sınırlarına yaklaştığını belirten İngiliz hükümetinden de Pekin’e çağrı geldi. Dışişleri Bakanı Raab “Çin bunların Batı’nın uydurduğu yalanlar olduğunu söylüyor. Eğer bu raporları reddediyorsanız, her şeyi açığa kavuşturmanın bir yolu var. BM İnsan Hakları Komiseri’nin bu tesisleri ziyaret etmesine izin verin” dedi.

post

 Dünya    18.01.2021 09:32:50  


Çin’i Doğu Türkistan’da Uygurlara karşı “yoğun, korkunç” insan hakları ihlalleriyle suçlayan ve bunun sorumlularına karşı yaptırımların söz konusu olabileceğini bildiren İngiltere Pekin yönetimine baskısını artırıyor. Uygurlara yönelik baskıların ve ayrımcılığın soykırım sınırlarına yaklaştığını savunan Londra’dan, Pekin yönetimine uluslararası uzmanların bölgeye girişine izin verme çağrısı geldi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, dün yaptığı açıklamada, “Çin tüm bunların Batı’nın uydurduğu yalanlar olduğunu ve İngiltere’nin bu grubun başını çektiğini söylüyor. Bizim söylediğimiz şu: Eğer bu suçlamaları, iddiaları ve raporları reddediyorsanız, her şeyi açığa kavuşturmanın bir yolu var. BM İnsan Hakları Komiseri’nin bu tesisleri ziyaret etmesine izin verin” diye konuştu. 

Geçen hafta BBC’ye konuşan Raab, Müslüman Uygurlara yönelik zorla kısırlaştırma ve daha geniş baskıların “uzun zamandır görülmemiş şeyleri hatırlattığını” söylemişti. 

Raab, İngiltere’nin bu konuda gerekli adımı atmak üzere müttefikleriyle çalışacağını kaydetmişti. Uygurların gözleri bağlı bir halde trenlere bindirildiğini gösteren ve Avustralya güvenlik birimleri tarafından doğrulanan İHA ile çekilmiş videodan görüntüler izletilen Çin’in Londra Büyükelçisi ise, bu görüntüler hakkında bilgisi olmadığını ve “herhangi bir ülkede mahkumların bu şekilde transfer edilebildiğini” söylemişti. Kaynak:KARAR

 

#çin,zulüm,uygur türkleri,adıyaman,türkiye,dünya,şehirde bu hafta