DİŞKAYA'DAN BASINA SALDIRIYA SERT TEPKİ


ATSO BAŞKANI VE ADAMLARI NIN BASIN MENSUPLARIMIZA SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUM

post

 Güncel    2016-07-13  


14.07.2016 Günü AVM inşaatının daha yapımı esnasında binanın çökmesi sonucu 8 kişi yaralandı. Durumu haber alan basın mensuplarımız olay mahalline gidip görüntü alıp haberleştirmeye çalışırken Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu Hakan Furkan’ın fotoğraf makinesini alıp Metin Harıkçı’nın koluna vurunca orda bulunan adamlarından yaklaşık 10 kişi basın mensuplarına saldırdıklarını tüm bunların emniyet ekiplerimizin gözleri önünde olduğunu ve adeta olay yerinden kaçırılarak uzaklaştırılan basın mensupları görev yapmaları engellenmiş ve fiziki müdahaleye maruz kalmışlardır.

Bunu yapan sıradan bir vatandaş olsa belki yinede normal görülebilir. Hele, hele sanayi odası başkanlığı koltuğunda oturan bir kişinin basın mensuplarımızı darp etmesi inanılır bir şey değildir ve basın mensupları da sahipsiz değildir.

Sayın Uslu basına saldıracağına öncelikle hayatını tehlikeye attığı yaralanıp hastanelerde olan yaralılarla ilgilense veya hiçbir tedbir alınmadan yapılan işi sorgulasa yada iddialara göre kaygan ve heyelan üzerine kurulu bir alana tartışılır şekilde inşa edilen AVM’siyle ilgilense daha doğru olurdu.

İLİMİZ MERKEZİNDE SADECE GÖREVLERİNİ YAPTIKLARI ESNADA SALDIRIYI YAPAN SANAYİ ODASI BAŞKANI VE ADAMLARININ SALDIRILARINI KINIYORUM.

Saldırıya uğrayan kolundan darp edilen fiziki müdahaleyle linç edilmeye çalışılan basın mensubu arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimle

AVM binasının çökmesi esnasında yaralanan 8 hemşerilerimize de Allah’tan şifa dilerim.

İnsan canı bu kadar ucuz olmamalıdır olayın teknik ve sorumlular ayağının yetkililerce takibi temennimizdir.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı

 

Zeki DİŞKAYA

tayfun güzel, ferhat vural, sehirde bu hafta, atso, mustafa uslu, zeki dişkaya, agc, adıyaman