Son anketten çarpıcı sonuçlar


MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan "Türkiye'nin Nabzı - Ayın 5 Rakamı" anketinden çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmaya göre, "Millet İttifakı'na yakınım" diyenlerin oranı yüzde 42,4, "Cumhur İttifakı'na yakınım" diyenlerin oranı ise yüzde 36,9 oldu.

post

 Güncel    06.02.2021 16:42:46  


MetroPOLL Araştırma'nın yaptığı son ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmanın sonucuna göre, Millet ittifakına destek artarken, Cumhur İttifakı'na destek verenlerin oranlarında düşme olduğu gözlemlendi.

 "Türkiye'nin Nabzı - Ayın 5 Rakamı" anketinden  anketinden çıkan 5 ana madde şöyle:

- Millet İttifakı’na destek artıyor.

- Çoğunluk refah düzeyinin kötüleştiğini söylüyor.

- Halk, üniversitelerin siyasetten bağımsız olmasını istiyor.

- Halk, rektörlerin atanmasını onaylamıyor.

- Seçmen, Türkiye dış ilişkilerinde Batı’dan yana.

İTTİFAKLAR ANKETİNDE ÇARPICI SONUÇLAR

Ankette, "Millet İttifakı'na yakın değilim ama tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 5,6 iken, "Cumhur İttifakı'na yakın değilim ama tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 2,7 olarak açıklandı. Fikir belirtmeyenlerin oranı ise 12,2 olarak kaydedildi.

Çarpıcı sonuçların ortaya çıktığı araştırmada, yurttaşlara seçimlere, üniversite tartışmalarına ve dış politikaya ilişkin sorular yöneltildi.

İTTİFAKLARA GÖRE DAĞILIM

Ankete katılan yurttaşlardan,  "Millet İttifakı'na yakınım" diyenlerin oranı yüzde  42,4, "Cumhur İttifakı'na yakınım" diyenlerin oranı ise yüzde 36,9 oldu.

Ankette, "Millet İttifakı'na yakın değilim ama tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 5,6 iken, "Cumhur İttifakı'na yakın değilim ama tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 2,7 olarak açıklanırken, fikir belirtmeyenlerin oranı da 12,2 olarak kaydedildi.

 

2018 seçimlerindeki oy dağılımına göre bakıldığında ise, AKP seçmeninin yüzde 17,3'ü, MHP seçmeninin yüzde 32,9'u Millet İttifakı'nı tercih ediyor. 2018'deki milletvekili seçiminde oy verilen partilere göre ittifakların oy dağılımı ise şöyle oldu:

REFAH DÜZEYİ

Yurttaşların büyük bir bölümü refah düzeyinin düştüğünü düşünüyor. Buna göre yapılan ankette, katılımcılara, "Son 1 yılda sizin veya ailenizin şartları/refah düzeyi nasıl değişti?" şeklindeki soru yöneltildi.

Soruya gelen yanıtların oranları şöyle:

İyileşti: Yüzde 13

Kötüleşti: Yüzde 59,1

Değişmedi: Yüzde 26,3

Fikrim yok: Yüzde 0,8

Kaynak:KARAR

#anket,metropol,siyasi partiler,seçim