Adıyaman Millet Bahçesi’nin Tanıtımı Yapıldı


Adıyaman Millet Bahçesi’nin tanıtımı milletvekilleri ve davetlilerin katılımıyla yapıldı

post

 YEREL    07.02.2021 16:40:17  


Adıyaman Belediyesi Karaali Parkı’nda Millet Bahçesi alanının net bir şekilde görüldüğü kısımda gerçekleştirilen tanıtım programında, ihaleyi alan firmanın yetkililerinden bilgi alan heyet, Millet Bahçesinin yılsonuna kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.

İncelemelerin ardından projenin Adıyaman’a hayırlı olmasını dileyen AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Bugün Adıyaman’ın vizyon projelerinden birisi olan Millet Bahçesi’nin inşaat sahasına geldik. Yaklaşık bir ay önce teslim edilen alanda çalışmalara hızlı bir şekilde başlayan arkadaşlar, normalde 400 günde bitirebilecekleri işi yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirttiler. 452 dönümlük bir alan ile Türkiye’nin en büyük, en geniş ve en modern Millet Bahçelerinden birisi olacak olan bu proje halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise yaptığı açıklamada, proje hakkında bilgiler vererek şunları dile getirdi: “Seçim projelerimizi açıklarken en başta ‘Millet Bahçesi’ dedik. Ve o günden bu güne Sayın Milletvekillerimizle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle adım adım bu rüyamızı gerçekleştirme uğraşındayız. Bu süreçte; Millet Kıraathanesi’nin temel kazısı yapıldı. 300 metreküplük su deposu ile tohum merkezinin kazıları tamamlanıp grobetonları döküldü. Yağmursuyu alt yapı imalatları devam ediyor. İhalenin Birinci kısmı olarak adlandırılan yeşil alanların bir bölümü ile 51 araç artı 6 engelli araç otoparkının arazi tesviyesi yapıldı. Ayrıca yollar ve mimari yapıların kazı/dolgu işleri devam ediyor. Yine ihalede; gölet, 4 adet çok amaçlı spor sahası, 2 adet futbol sahası, 2 adet tenis kortu, 301 araç artı 34 engelli araç otoparkı, koşu, bisiklet, gezinti ve taşıyıcı promenad yolları, izleme terasları, güneşlenme terasları, manzara terasları, etkinlik çayırı, çim amfi, kule ve heyecan parkı, ses ve duyu parkı, tırmanma parkuru, su parkı, salıncak koruluğu, fiziksel aktivite parkı, fitness alanı, mesire alanları, enstalasyon alanı, tümülüs sembolizasyonu, çim tepeleri, lalezar, ses bahçesi, aromatik bahçe/üzüm bağı, renk bahçesi, rüzgar bahçesi, meyve bahçesi, koku bahçesinar bahçesi, tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi, hamak, oturma ve salıncak alanları, koruluk, piknik masaları ve gazebo gibi bir çok rekreasyon alanları mevcut. 452 dönüm arazi üzerine inşa edilen bu önemli projemizi yaklaşık 68 milyon TL’lik bir bedelle ihale edildi. DSİ ile birlikte belediyemiz de şimdiye kadar buraya 10 milyon TL’lik bir altyapı yatırımı yaptı. Bu şekliyle yaklaşık 80-90 milyon TL’ye mal olacak bu yatırımın, Adıyaman’a kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü bu salgında, bu ekonomik darboğazda bu yatırımın ilimize kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız, Çevre Şehircilik Bakanımızın bu gayretleri ile yapımına başlanan Millet Bahçesi ile şehrimiz çok rahat bir nefes alacaktır. Bir hayalimizin daha gerçeğe dönüşmesini sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, tüm bakanlık yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum ” dedi.ŞEHİRDE BU HAFTA

Ne Olmuştu?

Önce Eğriçay sonra Vadiyaman bugünde  Millet bahçesi adını alan proje,yıllardan beri belediye başkanları ve milletvekillerinin vaatleri arasında yer alıyor.2017 yılında dönemin belediye başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu,yerel medyaya servis ettiği ve  gazetemize verdiği röportajda projenin 2018 sonu itibariyle bitirileceğini söylemişti.Keza Adıyaman belediyesini ziyaret eden dönemin Orman ve Su işleri bakanı Veysel Eroğlu’da,Eğriçay adını  değiştirip Vadiyaman  olmasını istemiş ve projenin bitirilmesi için her türlü desteği vereceğini söylemişti.Ne yazık ki aradan 4 yıl geçmesine rağmen  bırakın projenin bitirilmesini meğer çivi dahi çakılmamış.Ve bugün.Adıyaman belediye başkanı Dr Süleyman Kılınç,milletvekilleriyle birlikte projenin tanıtımı yaparak 2021 sonuna kadar projenin  bitirileceğini müjdeledi.Bizde gazeteci olarak projenin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

O haberin linki:http://sehirdebuhafta.com/haber/2093/vadiyaman-egricay-parki-2018-tamamlaniyor.html

#vadiyaman,eğiriçay,adıyaman belediyesi,süleyman kılınç,millet bahçesi