Bakan Koca illere göre vaka sayılarını açıkladı


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,İllere göre vaka sayılarını açıkladı.Haftalık vaka sayısında Karadeniz başı çekerken, Güneydoğu Anadolu bölgesinde vakaların en çok arttığı il Adıyaman oldu.

post

 Sağlık    23.02.2021 10:11:34  


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin 15-21 Şubat haftasına ait koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerde belirgin artış olduğunu kaydeden Bakan Koca’nın açıkladığı tabloya göre; Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize ilk beş sırada yer aldı.Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise Adıyaman 120.64 ile vakaların en çok arttığı il oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilkini geçen hafta açıkladığı illerin haftalık koronavirüs vaka sayılarını paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı haftalık vaka sayısı haritasına göre; üç büyük ilde vaka sayılarında çok büyük değişiklik olmadığı görülürken, İstanbul'da 100 bin kişide 68.23, Ankara'da 35.39, İzmir'de ise 42,67 vaka sayısı belirlendi. 

Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, vaka sayılarında bazı illerde belirgin artış olduğunu belirterek, "Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız" ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI AZALAN VE ARTAN İLLER

Bakan Koca'nın açıkladığı il il koronavirüs haritasında geçen haftaya göre Ordu, Sakarya, Samsun, Balıkesir,Adıyaman ve Burdur'da artış gözlenen iller arasında yer aldı. Geçen haftaki tabloda vaka sayısı bakımından kötü durumda olan Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon, Giresun ve Gümüşhane'de iyileşme gözlendi.ŞEHİRDE BU HAFTA 

#koronavirüs,adıyaman,vaka,sağlık bakanlığı,fahrettin koca,şehirde bu haftra