Özer Sencar: AK Parti'de değişiklik yok, siyasi zeka aynı


Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar, AK Parti'nin büyük kongresi ile ilgili KARAR'a konuştu. MKYK listesinin değişmesinin bir fark yaratmayacağını belirten Sencar "AK Parti'de bir değişiklik söz konusu değil. Çünkü yöneten akıl, yöneten siyasi zeka aynı" dedi.

post

 Siyaset    24.03.2021 16:38:02  


AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'ni, KARAR'a değerlendiren Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, 75 kişiye çıkan MKYK listesinin bir değişime işaret etmediğini söyledi.

"YÖNETEN AKIL VE SİYASİ ZEKA DEĞİŞMEDİ"

AK Parti'de isimlerin değişebileceğini fakat tek bir kişinin değişmediğini hatırlatan Sencar "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün kimlerle isterse ülkeyi onlarla yönetiyor. Tek yönetici yine Tayyip Erdoğan. İsimler değişebilir ama yönetim biçimi, hakim güç ve akıl değişmiyor. A'nın gidip B'nin gelmesi, B'nin gidip C'nin gelmesi hiçbir şeyi değiştirmez. Dolayısıyla AK Parti'de bir değişiklik söz konusu değil. Çünkü yöneten akıl, yöneten siyasi zeka aynı" ifadelerini kullandı.

KONGRE ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI MI?

Büyük kongrenin bir erken seçim hazırlığı olup olmadığı ile ilgili soruyu da cevaplayan Sencar, şunları kaydetti:

"Kongrenin erken seçim ile alakası yok. Erken seçim, bir konjonktürün üretilmesi meselesidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazanabileceğini düşündüğü an; erken seçime gider. Kongre ile erken seçim arasında bir ilişki kurmak zorlama olur."

MKYK LİSTESİ 75'E ÇIKARILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre başlamadan önce yaptığı konuşmada MKYK listesinin 50'den 75'e çıkarıldığını açıklamıştı.

Erdoğan, şunları kaydetmişti:  "Artık önümüzde ne var, 2023 var. 2023'e hazır mıyız? 2023'e, bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir MKYK değil, şimdi 75 kişilik MKYK ile yola devam edeceğiz. Ayrıca 'yedek' diye bir ifade var. O da 35 kişi ama onlar yedek olarak kalmayacak. Onlar da aynen 35 kişiyle beraber asıl üyeler gibi çalışacaklar." Kaynak: KARAR

 

#özer sencar,metropol,ak parti,kongre