Başkan Binzet Adeta Bombaladı


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adıyaman il başkanı Burak Binzet,son günlerde ulusal ve yerel medyanın gündeminde olan,AK Partili danışman olayı,kadın kolları başkanı Perihan Gümüş ve Kahta Devlet Hastanesindeki yolsuzluk iddialarını gündemine aldı.

post

 Siyaset    02.04.2021 11:47:18  


CHP Adıyaman il binasında CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere ve partililerle birlikte basın açıklaması yapan başkan Binzet, “Vicdanlara sesleniyorum, Bir yıla yakın bir süredir kamuoyunun gündeminde olan bu skandallarla ilgili neden ses soluk yok” diye sordu.

CHP Adıyaman il başkanı Burak Binzet'in basın açıklamasından satır başları:

 “PEŞKEŞ, YALANLAR, İHALEYE FESAT, SAHTE TAPU VE RÜŞVET…”

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, Adıyaman’da AKP’nin 19 yıllık yönetimini verdiği skandal örneklerle anlattı.

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet hem kent genelinde hem de ulusal düzeyde haberlere konu olan Adıyaman’daki skandalları bir kez daha gündeme getirdi. “Vicdanlara sesleniyorum” diyen Başkan Binzet tek tek sıraladığı olayları şöyle aktardı:

“İHALEYE FESATA SES YOK”

“İlk başlangıç Kahta Devlet Hastanesi’ndeki hileli hurdalı ortopedi malzemeleri alımında ihaleye fesat sokan ve içinde AKP’nin parmağı olduğu iddia edilen dava ile başladı. Konu adalete yansıtıldı. Bir yıla yakın bir süredir ses soluk yok.”

“ÇALIŞANIN KREDİ KARTINA EL KOYAN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI”

AKP Adıyaman İl Kadın Kollarında Tanıtım ve Medya Başkanlığı'nda çalışan bir kişi, İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş’ün banka kartına ve cep telefonuna el koyduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Binzet, “AKP Kadın kolları il başkanı ve belediye meclis üyesi bir hanımın, bir çalışılanın kredi kartına el koyarak maaşını kendi çekip harcaması adalete yansıması ile devam etti. Yanında eşinin milli eğitim müdür yardımcılığına nasıl getirildiğini, belediye tarafından bu hanımefendiye tahsis edilen makam arabasının kimin olduğu, hangi şartlarda kiralandığını merak ederek geçti. Bu hanımın il başkanlığı şu veya bu şekilde sona erdirilerek, bu kadar suçlamanın ardından belediye meclis üyeliği devam etti. Yine hangi sebepten belli olmayan bir nedenle şikayetçi olan müştekinin şikâyeti geri çekildi.” dedi.

“HAFTADA BİR HIZLI TREN YALANI”

Adıyaman’da yaşanan gelişmeleri sıralamaya şöyle devam etti Başkan Binzet:

“Haftada en az bir kere müjde hızlı tren geliyor. Proje yapıldı. Sondaj yapılıyor. Bize oy verin size hızlı tren getireceğiz. Bu sene bitecek söylemlerinin yalan olduğu ortaya çıktı. Kutsal dinimizin değerleri ile dalga geçen gençlik kolları başkanının görevi bitti ama daha büyük elçiliğe ataması yapılmadı. AKP Kahta ilçe başkanı hakkında TPAO tesislerinden fabrikasına kimsenin haberi olmadan iki hat çekerek para ödemeden gaz hattı çekerek bu gazı kullandığı tespiti yapıldı ama hiçbir işlem yapılmadı.”

“SAHTE TAPU VE RÜŞVET”

Adıyamanlı iş insanı Sadık Gürsoy, AKP'li vekil Ahmet Aydın ve eski danışmanı Ömer Faruk Işık'ın kendisini arazi satışı vaadiyle 36,2 milyon TL dolandırmakla suçladığına ilişkin haberlere de değinen Binzet, “AKP’li vekillerden birinin danışmanı sahte tapu ile rüşvet dağıtarak Gaziantep’te Milli Emlak dairesine ait ve adliye ye tahsisli bir arsanın satışına adı karıştı ama tüm bunlardan haberi olmayan sayın milletvekilinin ne tesadüf ise 15 gün önce danışmanının işine son verilmesi sonucu hakkında işlem yapılamadı” dedi. Skandalları sıralayan CHP’li Binzet şu ifadelerle açıklamasına devam etti:

“MİLLETİN MALI PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

“Bir AKP milletvekilinin yakın akrabası olan 20’li yaşlardaki danışmanının 13,000,000 TL satışa çıkan villası ile Suriyeli bir iş adamının ve daha birçok insanın dolandırılması olayına adı karıştı. Besni Belediyesi tarafından değeri birkaç milyon olan bir arsanın Besni ile hiçbir ilişkisi olmayan bir vakfa, aynı amaçla Diyanet İşleri Bakanlığı’na yer tahsis edildiği halde milletin malı peşkeş çekildi.”

“İŞÇİYE DAĞITILMASI GEREKEN İKRAMİYELER CEPLERE İNDİ”

“Sayıştay tarafından incelenen Adıyaman’ın 19 yıldır AKP tarafından yönetilen belediyesinde başta işçilere dağıtılması gereken ikramiyelerin 50 yönetici tarafından ceplerine atıldığı resmi olarak tespiti ve daha birçok yolsuzluğu gündeme geldi ve Adıyaman belediye başkanı Adıyaman’ın tek nefes alacağı eski hükümet binasının yerine Camii yapamaya karar verdi. Vicdan böyle bir şey işte ”ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İddialara göre,Kahta devlet hastanesi ortopedi malzeme alımı ihalesinde yolsuzluğu deşifre ettiği için Dr Şevket Ergun Güzel, dönemin hastane başhekimi Dr Kadir Dost'un yakınları tarafından darp edilmiş ve olaydan sonra darp edilen Dr Güzel konuyu yargıya taşımış ve tayinini Rize'ye aldırmıştı.Başhekim Dr Kadir Dost ise Adıyaman üniversitesine öğretim üyesi olmuştu.

Yine iddialara göre, AK Parti kadın kolları başkanı Perihan Gümüş,Adıyaman Kadın Destekleme merkezinde çalışan D.A isimli kadının maaş kartına ve cep telefonuna el koyduğu iddiasıyla D.A tarafından Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.Olay, yerel ve ulusal medyada gündem olunca,yine iddialara göre, şikayetçi Demet A'ya baskı yapılarak şikayetinden vazgeçirilmişti.

Ve yine iddialara göre, AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın'ın eski danışmanı Ömer Faruk Işık ile İş insanı Sadık Gürsoy arasından bir arsa alımından dolayı rüşvet iddiaları  gündeme gelmiş haber yerel ve ulusal medyanın gündemine taşınmış ve konu ile ilgili Sadık Gürsoy tutuklanmıştı.Tarafların birbirilerinde şikayetçi olduğu olayın yargı süreci devam etmektedir. ŞEHİRDE BU HAFTA

#chp #adıyaman #şehirde bu hafta,burak binzet,açıklama,perihan gümüş,ak parti