BioNTech Aşısı Adıyaman'da


Türk bilim insanları Prof.Dr Uğur Şahin ve Dr Özlem Türeci tarafından Almanya'da üretilen BioNTech aşısı Adıyaman'da yapılmaya başlandı.

post

 Sağlık    07.04.2021 16:02:54  


Yetkililerin verdiği bilgiye göre,Biontech aşısı Adıyaman'da sadece 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılıyor.Aşı sırası gelen vatandaşlar randevu alarak aşılarını yaptırabilirler denildi.

Pandemide Başa Döndük!

Koronavirüs tablosunda Türkiye'nin "çok yüksek riskli iller" arasında yer alan Adıyaman'da vakalar artmaya devam ediyor.Günlük vaka sayısı 250 civarında seyrederken,her gün 100'ün üzerinde adres karantina altına alınıyor.

Türkiye'nin Risk Haritasında Adıyaman, çok yüksek riskli iller arasında yer alıyor.Buna paralel olarak vakalarda da artış gözleniyor.Adıyaman Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu,pozitif vakalardan dolayı her gün 100'ün üzerinde adrese karantina uyguluyor. Adıyaman'daki son durumu yetkililere sorduk.

Adıyaman son durum

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre,Adıyaman merkez ve merkeze bağlı köylerde günlük vaka sayısı 250 civarında seyrediyor. Hastanede tedavi altında bulunan hasta sayısı 150,entübe ve yoğun bakım hasta sayısı 30 civarında.Pozitif vakalardan dolayı il umumi hıfzıssıhha kurulu kararıyla karantina altına hanelerin sayısı da haftalık 1000 adresi geçti.

Uzmanlar uyarıyor!

Uzmanlar,rehavete kapılmanın erken olduğunu vurgulayarak,özellikle bulaş riskinin yüksek olduğu kalabalık ortamlardan kaçınılmasını sosyal mesafe,maske ve hijyen kurallarına mutlaka dikkat edilmesi yönündeki uyarılarına devam ettiler.ŞEHİRDE BU HAFTA

#sağlık,aşı,biontech,adıyaman,koronavirüs