Binlerce kişi risk altında !


KANALİZASYON ATIKLARINI BORULAR VASITASIYLA NEDEN ŞEBEKEYE BAĞLAMIYOR? YOKSA ORADA KANALİZASYON ŞEBEKESİ Mİ YOK? BU BÖLGEDEKİ MEZARLAR NE OLACAK? MOLOZ YIĞINLARI MEZARLARI TEHDİT EDİYOR SAĞLIK KURUMLARININ BAŞINDAKİ İSİMLER BU HASTALIK RİSKİNİ GÖRMÜYOR MU?

post

 Çevre    2016-08-09  


DEV BİR KANALİZASYON ÇUKURUNU ANDIRAN CIRLAVIK DERESİ, SALGIN HASTALIK RİSKİ NEDENİYLE İNSAN HAYATINI TEHDİT EDİYOR.

KANALİZASYON ATIKLARINI BORULAR VASITASIYLA NEDEN ŞEBEKEYE BAĞLAMIYOR? YOKSA ORADA KANALİZASYON ŞEBEKESİ Mİ YOK?

BU BÖLGEDEKİ MEZARLAR NE OLACAK? MOLOZ YIĞINLARI MEZARLARI TEHDİT EDİYOR

SAĞLIK KURUMLARININ BAŞINDAKİ İSİMLER BU HASTALIK RİSKİNİ GÖRMÜYOR MU?

MOLOZ DÖKÜLEREK KURUTULMAYA ÇALIŞILAN DERE, AKITILAN KANALİZASYON ATIKLARI NEDENİYLE YENİDEN KİRLENİYOR. VATANDAŞLAR BURANIN TAMAMEN ISLAH EDİLMESİNİ, KANALİZASYON ATIKLARININ İSE BORULARLA ŞEBEKEYE BAĞLANMASINI İSTİYORLAR.

Adıyaman’da düğün salonları, alış veriş merkezi ile okul ve pansiyonların yoğunlukta olduğu Karapınar mahallesi Petrol caddesinin alt kısmındaki “Cırlavık” deresi olarak bilinen yer, moloz yığınları ile kapatılınca dev bir kanalizasyon çukuruna döndü. Adıyaman belediyesi tarafından ıslah edilme çalışmaları kapsamında doldurulan ve yeni bağlantı yolu olarak kullanılan bölgenin devamında açıkta kalan kanalizasyon atıkları nedeniyle çevreye çok kötü bir koku yayılırken, etrafında bulunan siteler, düğün salonları, okul ve pansiyonlar bu kötü görüntü ve kokunun etkisinde kalıyorlar.

 Aşağı Karapınar mezarlığının da bulunduğu bölgedeki ıslah çalışmalarının yapılmaması nedeniyle dev bir lağım çukuru görüntüsüne bürünen bölgede çok sayıda kanatlı hayvan besi çiftliği de bulunuyor. Burada yetiştirilen hayvanlar kanalizasyon atıkları ile beslenirken bu hayvanların Adıyaman piyasasında satışa sunulması ise hastalık riskini arttırıyor.

 Bölge sakinleri Adıyaman belediyesinden biran önce bu derenin tamamen kapatılarak ıslah edilmesini, kanalizasyon atıklarının kapalı borular vasıtasıyla şebekeye bağlanmasını istiyorlar. Derenin yanında yapımı devam eden alışveriş merkezinin tamamlanmasıyla birlikte bu kötü koku ve görüntünün kentin tanıtımı için hoş olmayacağını belirten vatandaşlar, zaten burada yaz mevsiminde çok ağır bir lağım kokusu var. Etrafından çok sayıda konut, okul ve pansiyon var. Binlerce kişi bu görüntüye ve kokuya maruz kalıyor. Çocuklarda hastalık riski artıyor. Bu kadar süre niye bir tedbir alınmaz merak ediyoruz doğrusu. Moloz yığınlarıyla doldurulmaya çalışılıyor ancak kanalizasyon atıkları açıkta. İstediğiniz kadar doldurun kanalizasyon atıkları buraya akmaya devam ettiği sürece sorun çözüme kavuşmaz” diye konuştular. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta,çevre