Yanan Emektir, Ekmektir Candır!


Adıyaman’da son günlerde çıkan yangınlarda yüzlerce dönüm ekili hububat alanları küle döndü.Yangınların çoğunun biçerdöverden çıkan kıvılcımların ve piknikçilerin rasgele attıkları sigara izmaritinden kaynaklandığı iddia edildi.

post

 Güncel    31.05.2021 15:21:18  


Adıyaman’da son iki hafta da meydana gelen yangınlarda yüzlerce dönüm buğday,arpa ekili alanlar küle döndü. Bazı yangınlar biçerdöverden çıkan kıvılcımlar sebep olurken bazı yangınlarında rastgele atılan sigara izmaritinden kaynaklandığı söyleniliyor.

Bunun normal olmadığını söyleyen Kahta ziraat odası başkanı Fatin Rüştü  Zorlu Turanlı, çıkan yangılarla ilgili şunları dile getirdi.” Maalesef çıkan yangınlar emekleri kül ediyor. Bu yangınların sebebine baktığımızda yüzde doksanı biçerdöverden kaynaklı. Saman bu sene para ettiği için çiftçiler dipten biçmesini istiyor.Bu da kıvılcımlara neden oluyor, kıvılcımlarda yangına sebep oluyor. Bir diğer hususta piknikçiler. Piknikçilerin bazen rastgele attıkları bir sigara izmariti veya söndürülmeden bırakılan bir ateş yangına sebep oluyor. Piknikçilere ricada bulunuyor biraz daha dikkat etsinler.” İfadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#yangın,ekin,arpa,adıyaman,rüştü turanlı,kahta ziraat odası