vatandaş,hesaba alınmıyor mu?


Bazı belediye çalışanları vatandaşı neden oyalıyor? işgüzarlık mı yapılıyor? flamingo yolu olarak ta bilinen petrol caddesinde devam eden yol yapım çalışmaları esnasında sulama yapılmaması nedeniyle pencerelerini kapatarak sıcağa mahkum edildiklerini ifade eden semt sakinleri; “uzun süredir kazı çalışması devam ediyor ciddi derecede tozlanma yaşanıyor ve bu sıcakta pencerelerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz."

post

 Çevre    2016-08-16  


Adıyaman belediyesi tarafından bu yılın başlarında yapımına başlanan yol genişletme çalışmalarının uzaması, semt sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Flamingo yolu olarak ta bilinen petrol caddesinde devam eden yol yapım çalışmaları kapsamında kazı çalışmaları sırasında sulama yapılmaması nedeniyle ciddi derecede tozlanma yaşanıyor. Yol güzergahında çok sayıda toplu konut sitesi, okul, işyeri ve belediye ait birim ve müdürlükler de bulunuyor. Toz nedeniyle pencerelerini bütün gün kapatmak zorunda kalan vatandaşlar, belediyeden destek bulamamaktan da şikâyetçi. Şu sıralar vatandaşların gözleri telefonda “hemen geliyoruz” denilmesine rağmen bir türlü gelmeyen sulama aracına dikmiş durumda.

Vatandaşların son günlerde en çok şikayetçi olduğu konuların başında yol yapım çalışmalarında yaşanan aksamalar ve yetkililerin duyarsızlığı geliyor. Adıyaman merkez Karapınar Mahallesi Flamingo yolu olarak ta bilinen petrol caddesinde devam eden yol yapım çalışmasının çok uzamasını dile getiren vatandaşlar, çalışmalar sırasında yolun sulanmaması nedeniyle de toz içerisinde kaldıklarını ifade ettiler. Kazı yapılırken sulama yapılmaması nedeniyle pencerelerini kapatarak sıcağa mahkum edildiklerini ifade eden semt sakinleri; “uzun süredir kazı çalışması devam ediyor. Kışın çamur, şimdi ise toz’a maruz kalıyoruz. Sulama neden yapılmıyor anlamıyoruz. Belediyeyi arıyoruz “hemen sulama aracı gönderiyoruz” deyip telefonu kapatıyorlar. Ama ne araç geliyor, ne de sulama yapılıyor. Vatandaşı hesaba da almıyorlar artık. Herkesin evinde klima yok. Pencereleri kapatarak bu sıcakta eve hapsoluyoruz. Biraz anlayış bekliyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler. HABER MERKEZİ

adıyaman belediyesi,şehirde bu hafta gazetesi,