Süt üreticilerinden pahalı yem protestosu


Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde süt üreticileri yem fiyatlarına yapılan zammı protesto ederek traktörleriyle konvoy düzenledi.

post

 Ekonomi    09.06.2021 15:47:17  


  Yem fiyatına yapılan zamlardan dolayı mağdur olduklarını dile getiren süt üreticileri traktörler ve tarım makinalarıyla konvoy yapıp protesto gösterisi gerçekleştirildi. İlçe merkezinde toplanan onlarca süt üreticisi, çiftçilerinde desteğiyle yem fiyatlarını protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösterilerde, üreticiler korna sesleriyle seslerini duyurmaya çalıştı. Üreticiler, yetkililerden yem fiyatlarına müdahale etmesini istedi.

  Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Doğan Güven’ın da katıldığı protesto gösterinde üreticiler adına açıklama yapan süt üreticisi Özkan Kılınç, "Yem fiyatlarında son 18 ay içerisinde yüzde 120’leri bulan olağanüstü bir artış olurken, süt fiyatları bu süreçte sadece yüzde 21'lik bir artış oldu. Ürettiği sütü değer fiyatından satamamış olması, süt üreticilerini her zamankinden daha fazla mağdur etmiş ve zorda bırakmıştır.

  Yıl boyunca yem-süt baritesi yani 1 litre süt ile alınacak yem miktarı 1,5 kilo olarak sağlanmalıdır. 18 ay önce bu rakam 1,5 ide, şuanda 0,8’e düşmüştür. Üreten insana kıymet verilmeli, üretmek Anadolu insanının yaşam şeklidir. Bizim insanımız toprağına ve hayvanına küsmez. Bizi toprağa ve hayvana küstürmeyin.

  Gıda komitesi süt fiyatlarına müdahale ederken, girdiler serbest bırakılmıştır. Ülkede üreticimiz süt üretemez hale gelmiştir. Artık bunun sonucu olarak mezbahanelerde kan yerine süt akmaktadır” dedi.  

  Hayvan üreticilerinden Vedat Yıldırım ise, yem fiyatlarının hızla yükselmesinden dolayı bitme noktasına geldiklerini dile getirdi. ŞEHİRDE BU HAFTA

#yem,zam,protesto,gölbaşı,adıyaman