Bu Karar ve Uygulama Kuran’a Uygun mu?


 Celal TOPKAN    02.04.2020 15:13:17  


Allah Kur'an’nın birçok ayetinde en mükemmel yaratığım insandır diyor.

İnsana göz verdim görsün.

Kulak verdim işitsin.

Burun verdim koklasın.

Ağız ve dil verdim tat alsın ve konuşsun.

Deri verdim dokunsun hissetsin.

Beyin verdim.  

Gördüğünü, işittiğini, kokladığını, tattığını konuştuğunu, dokunarak hissettiğini beynine göndersin.

Doğru olanı yapsın. Yanlış olanı yapmasın diyor.  

Allah Kuran’da insanlara, akıllarını kullanarak özgürce karar vermelerini söylüyor.

Allah’ın Kuran’da, insanlara söylediği bu davranış, demokratik bir davranıştır.

 

Yani İslamiyet, insanların kendileri ve gelecekleriyle ilgili kararları, akla dayalı olarak, kendilerinin verdiği bir dindir. Bir kişinin tek başına aldığı karalarla toplumu yönettiği, insanların geleceğine karar verdiği bir din değildir.

 

Allah Kuran’da yardımlaşın, dayanışma içinde olun. Zengin fakire yarım etsin. Kimse yatağa aç girmesin diyor.

 

Ancak Türkiye’nin de arasında yer aldığı Müslüman ülkeler, tek kişinin aldığı kararlarla yönetiliyorlar. İnsanların geleceğine tek kişi karar veriyor.  Kuran göre yönetilmeyen ve karar almayan Müslüman ülkeler gelişemiyorlar, kalkınamıyorlar, sorunlarını çözemiyorlar. Barış ve huzura kavuşamıyor. Müslüman olmayan, akla dayalı yönetilen ülkelerin ekonomik sömürüsü ve siyasi nüfuz alanında yaşamak zorunda kalıyorlar.  

 

Korona virüsü diye bir virüs ortaya çıktı. Kısa sürede dünyaya yayıldı. Binlerce insan bu virüse yakalandı. Virüse yakalananların binlercesi öldü. Bilim virüsten korunmak için insanlardan evlerinde kalmalarını, sokağa çıkmamalarını istedi. Virüsten korunmak isteyen binlerce insan ekmek parasını kazanmak için sokağa çıkamadı. Eve ekmek götüremedi.  

 

CHP’li Ankara, İstanbul, İzmir, Adana Antalya, Mersin belediye başkanları, Kur'an'a uygun davranarak Korona virüsü nedeniyle işini ve aşını kaybeden, eve ekmek götüremeyen, evde yiyeceği olmayan yoksullara yardım etmek için 29 Mart’ta yardım kampanyası başlattı.

 

Ülkeyi tek başına aldığı kararlarla yöneten AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile ertesi gün belediye başkanlarının başlattığı yardım kampanyası durduruldu. Bankalarda toplanan yardım paraları bloke edildi. Evde yiyeceği olmayan yoksullara dağıtılması engellendi.