Ayrımcılık,Kutuplaştırma,Hakaret!


 R. Ferhat VURAL    13.04.2020 12:33:43  


Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz.Korona denilen bela tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de başına bela olmuştur.Bu gibi anormal zamanlarda daha çok toplusal dayanışmaya,birlikteliğe kardeşliğe ihtiyaç vardır.Buna rağmen bazı haddini bilmez yaratıklar habire ayrık tohumları ekme derdinde.

Dün akşam İçişleri Bakanı Sayın Soylu,sokağa çıkma yasağından kaynaklı çirkin görüntülerden dolayı sorumluğu üslenerek istifa ettiğini açıkladı,bu gayet normaldir.Sayın Cumhurbaşkanı da istifasını kabul etmedi,bu da normaldir.Bu gibi istifaların hem geçmiş hükümet dönemlerinde hem de dünyada bir çok örneği vardır.

Gel gör ki,bazı kendini bilmez ahlak ve edepten nasibini almamış yaratıklar, sırf yalakalık olsun diye" soysuzları sevindirme,itleri sevindirme,hainleri sevindirme.." türü seviyesiz akıl ve izandan yoksun paylaşımlarda bulundular.Bu paylaşımları yapanlar öyle sıradan cahiller olsa ne ala değil,işin üzücü tarafı içlerinde doktor,öğretmen,imam müdür vs unvanlara sahip bilinçli cehalet örneği patolojik vakalarda var..

Bu zavallılara;siz ki topluma örnek olması gereken insanlarsınız.Hakaret etmeden,ayrımcılık yapmadan iki satır yazıyla meramınızı dile getirmekten çok mu acizsiniz? Fosseptik çukuru gibi ağzınızın rögar kapağını açarak nasıl örnek olacaksınız topluma? Sırf birilerine yaranmak,bulunduğunuz makamı sağlama almak için toplumun arasına nifak tohumları ekmeye ne hakkınız var? Birazcık insan olun,edepli olun,ahlaklı olun,hiç bişey olamıyorsanız azcık susun desek çok şey mi istemiş oluruz?

Üstad ne güzel söylemişti

"Bir insanda olmazsa haya edep, Neylesin onu medrese mektep, Okusa okusa alim olsa, Yine merkep, yine merkep."