Yönetim Sistemleri


 Celal TOPKAN    19.04.2020 13:04:05  


Demokratik parlamenter sistem 

Yürütme organının yasama organının denetiminde olduğu, yönetimde şeffaflık, hesap verilebilirlik, katılımcılık, denge ve denetlemenin olduğu, yönetim sistemidir (rejimdir).

 

Siyasetin ülke ve halk için yapıldığı, ülkenin kaynaklarının ülkenin ve toplumun geleceği için harcadığı, halktan toplanan verginin ülkenin ve toplumun ihtiyaçları ve geleciği için harcandığı sistemdir (rejimdir).  

 

Kalkınma stratejinin eğitimden ve bilgi toplumu olmadan yana yapıldığı, nüfusun niceliğine değil niteliğine yatırım yapıldığı.

Bütçede eğitime yeterli kaynağın ayırıldığı, eğitim sisteminin yapılanma ve işleyişi ile bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma, bilgiyi yönetme ve bilgi örgütleme yetenek ve becerisine sahip, hak ve sorumluluğunun bilincinde olan, soran sorgulayan yurttaşların yetiştirilmesinin hedeflendiği, eğitim ve bilimin geliştiği, ileri teknolojiye dayalı zenginlik yaratan üretim yapıldığı, aş ve iş sorunun çözüldüğü, ülkenin ve toplumun geliştiği, kalkındığı ve zenginleştiği, yüksek insani gelişme düzeyinin yakalandığı sistemdir (rejimdir).

 

Demokrasi, hukuk, kak ve özgürlüklerin geliştiği ve güvencede olduğu, basının özgür olduğu,

İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri, yargının, bağımsız ve tarafsız olduğu, hâkim ve savcıların özgürce karar verdikleri, ülkenin ve toplumun barış ve huzur içinde olduğu, sistemdir (rejimdir).

 

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÛMET SİSTEMİ

Yürütme yetkisinin tek kişide toplandığı, yönetimde şeffaflık, hesap verilebilirlik, katılımcılık, denge ve denetlemenin olmadığı, siyasetin ülke ve halk için yapıldığı, ülkenin kaynaklarının ülkenin ve toplumun geleceği için harcadığı, halktan toplanan verginin ülkenin ve toplumun ihtiyaçları ve geleciği için harcandığı sistemdir (rejimdir).  

 

Kalkınma stratejinin eğitimden ve bilgi toplumu olmadan yana yapılmadığı, nüfusun niteliğine değil niceliğine yatırım yapıldığı, bütçede eğitime yeterli kaynağın ayırılmadığı, eğitim sisteminin planlama, yönetim, örgütlenme ve finansmanı ile hak ve sorumluluğunun bilincinde olmayan, bağımlılık kültürü ve öğretilmiş ezberlerle hareket eden, sormayan, sorgulamayan, Yönetenlerin yanlışlarını sorgulamayan ve eleştiremeyen, hesap sormayan, partili Cumhurbaşkanının emrinde oturup kalkacak neslin yetiştirilmesinin hedeflendiği sistemdir (rejimdir).

 

Eğitim ve bilimin gelişmediği, ileri teknolojiye dayalı zenginlik yaratan üretimin yapılmadığı, ülkenin gelişmediği, kalkındığı ve zenginleştiği, Aş ve iş sorunun çözülmediği, ülkenin ve toplumun yoksul olduğu sistemdir (rejimdir).

 

Ülkeyi tek başına aldığı kararlarla yöneten partili cumhurbaşkanın ve yakınlarının zenginleştiği.

Partili cumhurbaşkanın özel olarak yaptırdığı saraylarda lüks ve şatafat içinde yaşadığı, sistemdir (rejimdir).

 

Devam edecek