Sıkılmak yok..


 Prof.Dr.Nüket GÜZ    19.04.2020 13:05:08  


 Koronavirüs belasında dolayı hepimizin canı çok sıkkın.Hepimiz evlerimize tıkanmışız.Bir belirsizlik var,ne olacak bu süreç nasıl sonlanacak, bu karantina ne zaman bitecek, bu ve benzeri sorular hepimizin kafasını  kemirip durmaktadır.

Aslında yapılacak pek çok şey var.

Günlük tut, gelecek nesiller yaşadığımız bu hadiselere pek inanmayabilir ondan onlara yazılı bir belge lazım. Hem eskiler ne demiş, "söz uçar yazı kalır." hissettiğin, düşündüğün, söylemek isteyip de söyleyemediğin her ne varsa yaz, yazmak insanı rahatlatan en güzel terapi herhalde.

Yazmalara devam ederken kitaplar oku, filmler izle, dizilere göz gezdir, yeteneğin olsun veya olmasın bir şeyler çiz mesela ben hiç ummadık bir şekilde 'benden bu çıkar mı?' dedim ve çizdiğim birkaç resme inanamadım.

Güzel şarkılar keşfet, müzik kafanın içinden hiç susmasın, hareket et, hareketsiz kalma, sağlıklı beslen, dünyanın her yerinden yeni insanlar tanımaya çalış, yeni kültürleri merak et, yeni dillere açık ol, bazen 'of be of yeter' dediğin anda en sevdiğin birini veya senin için sevdiğin bir nesneyi düşün, ona kavuşmanın özlemini içinde tut.

Ve son olarak umudunu kaybetme. Umut olmadan hiçbir şey olmuyor, yaşamanın değerini asıl şimdi bilmen gerek, ölümü gördüğün için..