Bu Şehrin Sanal Gündemi..


 R. Ferhat VURAL    12.07.2020 12:51:58  


Daha evvelini yazmayacağım ancak, beş seneden beri  gazetecilik macerasıyla girdiğim bu sektörde şahit olduklarımı,yakından tanıdıklarımı yazmasam olmaz.

Bu şehirde gazeteciliğe başlamadan önce , kerameti kendinden menkul bazı  insanların demeçlerini yerel medyada görünce onları nimetten sayardım,yakından tanıyınca doğrusu hayal kırıklığına uğradım ve bu insanların bu şehrin gündemini  belirlemesine  kentim adına kahroldum.

Haberi yapan medya organlarının haber değeri var diye olayları servis ettiğini biliyordum, tam aksine, meğer sadece abonesi olduğu yani belli bir ücret ödüyor diye o şahısların/kurumların haberlerini servis ettiklerini öğrendim. Bazı “gazeteci “geçinen bir takım tetikçilerin de bu işi sırf yalakalık olsun diye ve birilerine yaranmak için bir dürüm karşılığı algı yaratıklarına şahit oldum ve hayret ettim..(Demek ki, bunlara boşuna dürümcü demiyorlar)

Bazı insanların bireysel menfaatlerini toplum menfaatinin önüne geçirip, siyasi şahısları nasıl yanlış yönlendirdiğine şahit oldum.İşin acı tarafı bu tipler ne kadar vatansever olduklarını davul zurna ile sosyal medyada şurada burada ilan eden şahıslar.Beklentisi karşılanmayınca yerin dibine soktukları insanları ,beklentileri karşılanınca da nasıl yere göğe sığdıramadıklarına şahit oldum.

Sivil toplum kuruluşunun başkanı olmayı sadece protokolde yer almak olarak algılayan bazı zer zevatın, kentin gerçek gündeminden ne kadar kopuk olduklarını,küçücük dünyalarının sadece sahip oldukları  üç beş kuruş ve oturdukları  koltuktan ibaret olduklarını görünce içim paralandı.

Sonradan görme, bilgi yoksunu ilim ve edep fukarası bazı insanların bir iki kuruşuna güvenerek, siyaseti nasıl dizayn etmek istediklerine şahit oldum. Dağarcıklarında küfür ve hakaretten başka bir kavram bulunmayan bu tiplerin kendilerini memleketin asıl sahibi halkı da maraba olarak görmelerine hayret ettim,isyan ettim…

Memleket adına ne bir proje,ne de  bir fikir hiçbir şey üretmeyen,işi gücü siyasileri yüzlerine değil,kıyıda köşede eleştirmek olan bazı zavallılarında,o siyasileri gördüklerinde nasıl iki büklüm olduklarını ve methiyeler düzdüklerini görünce bu kadar omurgasızlıkta olmaz dedim.

Bunlar ve daha sayamadığım bir çok kesim ve zevat bu şehrin gündemini belirliyor. Belirliyor derken lafın gelişi,işin gerçeği gündemi sabote ediyorlar.

Bu kentin gerçek sorunları hiçbir zaman gündem olmadı.

Hani tütün tütün diyorlar ya,biraz geçmişe gidin,tütün üzerinden rant sağlayanların,o gün “ biz bu işin içinde yokuz “ diyenlerin bugün nasıl ucuz şovmenlik yaptıklarını görürsünüz.Nasıl timsah gözyaşları döktüklerine şahit olursunuz.

   Bu kentin gerçek gündemi nedir diye merak ediyorsunuz yazayım.Birinci sırada İŞKUR’a kayıtlı 52 bini aktif,24 bini pasif toplamda 76 bin işsizdir.Tefeciliktir,fuhuştur,uyuşturucudur,çevre kirliliğidir.Yaşanabilir ve yatırım yapılabilir kentler listesinde 70’nci sırada yer almasıdır. Sağlık,kültür,sanat  ve eğitim de hakeza 65 ve üstü sıralardadır.

Fuhuş deyip geçmeyin,bizzat masaj salonu  adı altında gayri ahlaki işler çeviren bir olayı haber yaptık diye başımıza gelmeyen kalmadı,tehditler aldık,büromuz baskına uğradı,hakaretlere uğradık hatta bürodan uzaklaştırma cezası bile aldık.Daha sonra malum şahıslar emniyet tarafından fuhuştan suçüstü oldular da yakayı kurtardık.

Bu önemli sorunların hiç biri bir odun parçası kadar gündem olmadı bu şehirde,daha doğrusu gündeme getirmesi gerekenler tarafından gündeme getirilmediği için millet her şeyi güllük gülistanlık sanıyor, öyle değil.

Tabi daha yazılacak çok şey var ama bugünlük bu kadarıyla yetinelim.Kendi adımıza söylüyorum,bu kentin gündemini sabote eden bir kaç protokol kompleksli ve "gazeteciyim" diye geçinen bir takım tetikçilerin algısına boyun eğmeyeceğiz,tıpkı bazı tuzu kuruların  “Huzurun başkenti “ saçmalığına inanmadığımız gibi.Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da  şehrimizin gerçek sorunlarını yazmaya çizmeye ve bu sorunları sayın siyasilerimize ve hizmet makamında olan yetkililerimize nefesimizin yettiği kadar aktarmaya devam edeceğiz..

Sağlıcakla kalın.