Olmadı Sayın Valim Olmadı..


 R. Ferhat VURAL    23.08.2020 10:08:01  


Toplumu bire bir ilgilendiren konularda, bireylerin sürece katılıp görüş beyan etmesini "manipülatif" olarak değerlendirmeniz şık olmadı.

İnsanların herhangi bir konuda, farklı fikir ileri sürmesi manipülasyon değil,düşünce ve ifade hürriyetidir..

Kendi adıma söyleyim,geldiğiniz  ilk gün verdiğiniz mesajlar bayağı beni umutlandırmıştı-ki ümidimi hala canlı tutuyorum- Şeyh Edebali'den "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın " sözüne atıfta bulunmanız ve Çelikhan ilçesinde kurum müdürlerine hitap ederken tevazuya vurgu yapmanız  "Vatandaşı dinleyin dertlerine çözüm bulun" söyleminiz kulağımızda hala bir hoş sada olarak yankılanıyor.

Kahta ziyaretinizde belediye başkanının olmaması bir eksiklikti

İlçeleri ziyaret edip o beldelerin sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit etmeniz,seçilmiş ve atanmışları bire bir dinlemeniz takdire şayan ancak,aynı ziyaretler kapsamında Kahta ilçesini ziyaretinizde Belediye Başkanının çağırılmaması şık olmadı.Farklı bir siyasi partiden seçildiği için mi? Bu "dedikodu ve çekememezliğin" başkentinde sizi kim yanlış yönlendirdi bilemiyorum. Sizde takdir edersiniz ki bir yerleşim yerinin sorunlarını en iyi bilen oranın belediye başkanıdır.Çünkü her gün o sorunlarla yüzyüze geliyor.Ziyaretinizde size eşlik eden AK Parti Adıyaman il başkanı,AK Parti Kahta ilçe başkanı ve kaymakam vardı ama belediye başkanı yoktu.Sizce bu bir eksiklik değil mi? Sizin görevinizi size hatırlatmak haddimiz değil ama, bilmeyenler için yazmakta fayda var.Vali devleti temsil eder.Devlet "Aynı toprak parçası üzerinde bir arada yaşayan ve temel çıkarlarını sağlamak için iş birliği yapan insanların tümüdür" Dolayısıyla sizler, iktidar/muhalefet herkesin valisi olarak tüm kesimleri kucaklamanız gerekmiyor mu?

Kütüphane mi Yeşil alan mı?

Adıyaman İl Halk Kütüphanesinin haberini yapan,manşette çıkaran bizdik.Bu haberi yaparken tek taraflı haber vermedik.Muhalefet,belediye başkanı ve  STK'lar dahil herkesin görüşlerine yer verdik. Doğrusu da bu değil mi? Medya valiliğin veya belediyenin sesi radyosu değil ki? Gazeteci,bu belde de hiç mi haber değeri olan bir olayı haberleştirmeyecek? Yoksa gazeteci,gelen valileri ziyaret edip resim paylaşan, kompleksini bastıran kişi mi? Vallahi okulda bize böyle bişey öğretmediler.Tam aksine bizlere," Herkesin konuştuğu ama yazmaya cesaret edemediği olayları yazana gazeteci derler " diye  öğrettiler.

Adıyaman'da eski kütüphanenin yerine yenisi yapılacak.İktidar kanadı,muhalefet,STK'lar ve vatandaşları özgürce düşüncesini ifade etmesinden daha doğal ne var? Bir kesim yeşil alan kalsın diyor,diğer kesim kütüphane yapılsın diyor.Eğer kamuoyunun görüşü merak ediliyorsa bir anket yapılsın,çoğunluk ne derse o olsun, buna valilik ve belediye olarak var mısınız?

Sonuç olarak,Eleştirinin olduğu yerde doğrular vardır,farklılıkların olduğu yerde güzellik/zenginlik vardır.Demokratik toplumlarda insanlar konuşur,farklı fikir ve görüşlerden korkulmaz.Asıl tehlike suskunluğun olduğu yerdir.. Cennet mekan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç "Ben olsam Müslüman Doğudaki tüm mekteplere ‘eleştirel düşünme’ dersleri koyardım. Batı’nın aksine, Doğu bu acımasız mektepten geçmemiştir ve birçok zaafın kaynağı budur. " demişti...

Sağlıcakla kalın