Maaşı Hakketmeyen Haramzadeler!


 R. Ferhat VURAL    30.08.2020 09:44:08  


Mutlaka sizde bu tipleri bizim gibi sosyal medyada görmüşsünüz.Ben çok görmüşümdür.

  Herifçioğlu devlet kurumunda çalışıyor,işine zamanında gitmiyor,canı istediği zaman mesaisine başlıyor,etik dışı işlere de bulaşıyor..Niye geç geldi,niye erken çıktı diye kimse hesap sormuyor/soramıyor çünkü,dokunulmazlık zırhına bürünmüş,nasıl büründüğünü de yazacağım..

Bişey üretmiyor,pardon üretiyor bol bol twit üretiyor,sürekli sosyal medyada vekillerin,belediye başkanlarının,parti başkanlarının paylaşımlarını beğeniyor,yorum yapıyor,retvetliyor

Sadece bununla yetinmiyor,kendine göre muhalif gördüğü insanların paylaşımlarına da ahlak ve edepten yoksun yorumlarda bulunuyor.Bunu yapmakla efendilerine ne sadık  bir süzme yalaka olduğunu ispatlamaya çalışıyor.

Elinde ziftli hain mührü, gelene vuruyor gidene vuruyor,kendisinin dışında herkes "vatan haini" bi tek kendisi vatansever(?)

 Peki bu adamın(adam lafın gelişi) dokunulmazlığımı var? bu cesareti nerden alıyor diye merak ediyorsanız,çok kolay.Reisi profil, Türk bayrağını da kapak resmi yaptın mı sıkı mı ki biri size laf etsin!

Tabi kimse laf edemez şefi/amiri/müdürü dahil

Velev ki etti,şefi kendisine; " Evladım zamanında işine gel git.İşini adam gibi yap,devletin verdiği maaşı helal et " diye kendisini ikaz etti. Sen misin bunları söyleyen..

Ne mi olur?

Önce malum merkezlere bin bir iftirayla kendisini ikaz eden şahısları ispiyonlamaya başlar.Vekillerden parti başkanlarına,belediye başkanlarından,güçlünün sazını çalmaya meraklı sanduka(sendika değil)  ağalarına kadar herkes devreye girer.

O merkezlerden gelen mesaj çok açık," aman ha yalakamıza dokunma..”diye aba altında sopa gösterirler.Olmadı,sürerler,daha da olmadı bir etiket yapıştırıp malum yere postalarlar..

İşte ahlak,liyakat ve ehliyetin değil de yalakalığın para ettiği bu devirde,bu tip  vakaların olması kaçınılmaz oluyor..

Ne hazindir ki; bu tipler sadece bu devirde değil,her dönem gücün/güçlünün safında yer alırlar ve kolayca kendilerine yer bulurlar.Düştüklerinde de ilk tekmeyi bunlar vururlar...

"Hangi nedenle olursa olsun güçsüze karşı güçlünün sazını çalmak namussuz sayılmak için yeterlidir." Dücane Cündioğlu

Sağlıcakla Kalın