Adıyaman Uçuyormuş/mış..


 R. Ferhat VURAL    18.10.2020 10:41:48  


"Huzurun başkenti Adıyaman, kanatlarını açmış uçuşa geçiyor,fırlatmaya hazır bir füze,bizi kimse tutamaz,ihaleye çıktı,fizibilite çalışmalarına başlandı,kentin kaderi değişiyor vs vs..”

Bunları kim söylüyor? Siyasette girdikten sonra yedi sülalesini ihya eden bazı politikacılar söylüyor.

Başka kimler bu koruya katılıyor?

Oturdukları koltuğu bu politikacıların etrafında fır dönmeye borçlu olan bir kısım sözde STK başkanı ve kurum müdürleri,kısacası tuzu kurular..

Peki bu koruya, neden faiz ve tefeci kıskacındaki esnaf katılmıyor?

Neden Üniversite mezunu çocuğuna iş bulamayan baba katılmıyor?

 Neden iş bulamadığı için yuvası dağılan aileler katılmıyor?

Neden beş kuruşsuz kahve köşelerinde heder olan bunalım takılan gençler katılmıyor?

Katılmazlar çünkü; Yalan olduğunu biliyorlar da ondan..

18 yıllık Ak Parti iktidarında, Adıyaman için vaat edilen ve en geç 2017-2018-2019 sonu bitirilecek denilen projelerden hangisi bitti?

Barajlar mı? Pompaj istasyonları mı? Gömükan mı? Koçali mi ? Oturakçılar pazarı mı? Turizm  yatırımları mı? Kahta sahil yolu mu? Nemrutta teleferik mi? Kazaların eksik olmadığı Adıyaman-Malatya yolu mu? 4 yıl önce ihale edilen Gölbaşı-Adıyaman-Kahta  yolu mu? İŞKUR'a kayıtlı 100 bine yakın işsize iş alanları mı?

Hangisi? Hiç biri!

Bu 18 yılda 3.Köprü bitti,Avrasya tüneli bitti,İstanbul -İzmir otoyolu bitti,şu bitti bu bitti ama,  Adıyaman için vaat edilen sözde mega projelerden hiç birisi bitmedi,bırakın bitmeyi bu gidişle bitmesi için en az 18 yıl daha lazım..

Adıyaman uçuyor da biz mi göremiyoruz..

Hadi biz içinde olduğumuz için uçmanın farkına varamıyoruz diyelim. Türkiye istatistik kurumu(TÜİK), Uluslararası saygın dergilerden FORBES,onlarda mı görmüyor? Neden Adıyaman yaşanılabilir ve yatırım yapılabilir kentler sıralamasında sürekli 70'nci sırada?

Neden Eğitimde,Sağlıkta,Kültürde Sanatta,Çevre de hep en son sıralarda? Yoksa onlarda mı Adıyaman'daki bu göz kamaştırıcı gelişmeyi kıskanıp görmüyor?

"Halep orada ise arşın burada ." Buyurun çevremizdeki illerin hepsine gidelim, Adıyaman'ı  komşularımızla kıyaslayalım,şayet Adıyaman gelişmişlikte bu komşu illerimizden herhangi biriyle aynı seviyede ise söz veriyoruz,  belediye hoparlöründen herkesten özür dileyeceğiz.Ya değilse?

Yapmayın beyler,Adıyaman'ın kabuğunu bir türlü kıramadığını ve çevre illerden geri kaldığını  sizde biliyorsunuz,bari bize salak muamelesi yapıp zekamızla alay etmeyin..

Hakkınızı yemelim en iyi yaptığınız şeyleri de yazalım bari. "Körler sağırlar birbirlerini ağırlar"  misali bol bol ziyaretlerde bulunup Hollywood Yıldızları  gibi resim paylaşıyorsunuz..Allah var,bu resimlerden haber çıkaran cevval gezteciler de yok değil bu kentte..Nasıl olsa "reklamın iyisi kötüsü olmaz."

Şayet ödenmeyen bir hak varsa işte bu hakkınız ödenmez..

Sağlıcakla kalın