Cevabı Merak Edilen Sorular..


 R. Ferhat VURAL    08.11.2020 11:24:18  


Merhaba sevgili dostlar,

Ne zaman insanların ilgisini çeken ve gündem yaratan bir habere imza atarsak,insanların ilk sorduğu şudur,” Tehdit aldınız mı? Mahkemeye verdiler mi? Aman kendinize dikkat edin  ha ” türü sorulara muhatap oluyoruz..

Doğrusunu söylemek gerekirse evet.

Kamuoyunun menfaatine yaptığımız neredeyse tüm haberlerden dolayı,haberde adı geçen şahıslar veya yakınları tarafından tehditlere,hakaretlere maruz kaldık/kalıyoruz..

Bazılarıyla  mahkemede hesaplaştık/hesaplaşıyoruz.-ki doğru olanda mahkemedir,yargı yoludur-Ama bazıları yaptığımız haberleri tekzip edeceğine –ki tekzip edilecek bir tarafı yok- yada medeni insanlara yakışır şekilde habere bir açıklama getireceğine bunun tam tersi magandalığı tercih etmektedir.Bu davranış biçimine onlar adına üzüldüğümüzü de ifade etmek isterim.

Neden mi?

Çünkü bilgi çağındayız ve hukuk devletinde yaşıyoruz.Hukuk devletinden insanlar sorunlarını yargı yoluyla çözmeye çalışır.Kendilerini  kabile sınırlarının içine hapsedenlerde daha pratik bir çözüme başvurur tehdit,hakaret, yıldırma,magandalık..

Sadece bu kadarda değil, mahalle baskısına maruz kalıp bunu iliklerimize kadar hissediyoruz.

Tabi beni en çok şaşırtan ve üzen de insanımızın, olayın özüyle uğraşacağına dedikodu boyutuyla ilgilenmeleri,bu durum insanı gerçekten üzüyor..

Peki bu tip tehditlere maruz kalırken kimler yanımızda duruyor diye de merak edenimiz olacaktır..

Yine ifade edeyim ki,sadece inandığımız ve bize şah damarımızdan daha yakın olan Allah'ımız.Birde 630 bin nüfuslu şehirde bir elin parmaklarını geçmeyen onurlu bir kaç kişi, o kadar.

Tabi gönül isterdi ki,toplumun genelini ilgilendiren bu tip haberlerde güçlü bir kamuoyu desteği oluşsun,ama yok,neden olmadığını çok iyi bildiğimiz için moralimizi bozmuyoruz.

Pes etmek yok

Hem dinen,hem ahlaken etik dışı bulduğumuz olayları,toplumda kargaşaya,anarşiye,yozlaşmaya,toplumsal çürümüşlüğe sebep olan haksızlığa,hukuksuzluğa,adam kayırmaya karşı çıkacağız ve haber yapmaya devam edeceğiz.

İktidarın arkasına saklanarak,iktidara da devlete de en büyük zararı veren,geleceğimizi karartan kim olursa olsun deşifre edip kirli tezgahlarına çomak sokacağız.Kısacası bu şehir sussa da biz susmayacağız.Nereye kadar derseniz,nefesimizin yettiği,kalemimizin mürekkebi tükeninceye kadar..

“Cehennemin en karanlık köşeleri buhran zamanlarında tarafsız kalanlara ayrılmıştır.” Dante Alighieri

Sağlıcakla kalın