Pandoranın Kutusu ve AK Parti


 R. Ferhat VURAL    10.01.2021 10:15:52  


Adıyaman AK Parti’de,kamuoyunun önünde tartışılmasa da gözle görülür bir sıkıntı var.Bazı milletvekilleri,belediye başkanları,parti başkanları,gençlik ve kadın kolları başkanlarıyla ile ilgili sıkıntıları herkes konuşuyordu konuşmasına da bir türlü yüksek sesle dile getirilmiyordu.

Neydi bu kıyıda köşede konuşulanlar derseniz  torpil, ihale takipçiliği, imar-rant,adam kayırma,bankamatik memurluğu,yolsuzluk vs.

Kamuoyunda konuşulan bu iddiaların bazılarıyla ilgili çok ciddi haberler yaptık.Ne yazık ki Adalet ve Kalkınma Partisi cephesi  bu iddiaların gereğini yapacağına sessiz kalmayı tercih etti.Belgeli,bilgili,açık seçik iddiaları görmezlikten geldi.Bu da diğer kötü niyetlileri cesaretlendirdi” nasıl olsa kimseye yaptıklarından dolayı bişey olmuyor “ düşüncesi hafızalara yerleşti.

Bunlardan bir iki örnek verirsek.

Birincisi,AK Parti Adıyaman kadın kolları başkanı Perihan Gümüş’ün, AK Partili başka bir kadının maaş kartına ve telefonuna el koyma olayını yerel ve ulusal medyada takip ettik.Yine edindiğimiz bilgilere göre,mağdur kadının maaşını da ATM’den Milli Eğitim Müdür yardımcısı olan kocası çekmiş ve görüntüleri kameralara yansımış.

Bu etik dışı olayı günlerce haftalarca hem Adıyaman, hem de Türkiye kamuoyu konuştuğu halde AK Parti  cephesi uzun süre sessiz kalmayı tercih etti.Neden? Bu olay başka bir partide olmuş olsaydı da AK Partili vekiller ve başkanlar yine sessiz mi kalacaktı?  

Neyse ki kamuoyunun baskısı galip geldi ve Perihan Gümüş istifa etmek zorunda kaldı.Olayın başlangıcından istifa gününe kadar neler yaşandığını da az çok biliyoruz.Şimdilik o bilgileri kendimize saklıyor,kim Perihan’ın arkasında durdu,kim karşı çıktı,kim" ya ben ya o "dedi,günü geldiğinde hepsini kamuoyuyla paylaşırız.Eğer kamuoyu baskısı olmasaydı emin olun gayet normal karşılanır sümenaltı edilirdi.Bu olayın sadece buzdağının görünen yüzü olduğunu da belirteyim.Örneğin hanımefendinin başında olduğu "Kadın İçin Hayat Derneği" diye Adıyaman da bir dernek var.Bu dernek ne tür faaliyetler içinde? Buraya nereden, ne kadar kaynak aktarıldı gizemliğini koruyor...

Geçen hafta yine yerel ve ulusal medyada gündem olan bir olay yaşandı. Adıyaman Milletvekillerimizden birinin danışmanı, fenomen bir bayanla eğlenirkenki görüntüleri medyaya düştü. Kamuoyu bu görüntülerden ziyade bu görüntülerin arkasındaki olayları merak ediyor.Konuşulanlar hiçte iç açıcı değil.İhale,rant,arsa,komisyon,iş insanı vb. Bir de,o fenomen kadınla bir araya gelmek,eğlenmek,mekan kapatmak öyle kolay değildir,en azından hatırı sayılır bir meblağ gerekli. İşte kamuoyu, bu değirmenin suyunu merak ediyor ve bu görüntülerin arkasında başka iddiaları konuşuyor.

Tabi bu ve benzer olaylar AK Parti’de ciddi rahatsızlığa sebep olmuş görünüyor.Bakmayın siz bazılarının “mezarlıktan geçerken türkü söylediklerine “ onlar bile kendi yazıp çizdiklerine inanmıyor. Görünen o ki,Pandoranın kutusu açıldı,önümüzdeki günler çok daha ciddi olaylara gebe, bekleyip göreceğiz..Bu etik olmayan olayları "kişinin özel hayatıdır" deyip geçiştiremeyiz çünkü toplumsal boyutu da vardır.Toplum bu şekilde yozlaşır ve bu yozlaşma devlette çürümeye sebep olur...

Sağlıcakla kalın