Bedava Akıllı Telefon İster misiniz?


 Prof.Dr.Yasin ÇİÇEK     24.01.2021 11:23:44  


Bir gün gelecek bizlere bedava veya çok ucuz bilgisayarlar ve cep telefonları verilecek. Herkesten ne güzel olur seslerini işitir gibi oluyorum. Şu an IPhone 11 dağıtsalar ben de dahil neredeyse onu almayanımız olmaz. Almayana da deli deriz.

"Bir Şamana sormuşlar: Zehir nedir? İhtiyacınızdan fazla olan herşey zehirdir. Bu güç olabilir veya tembellik, yiyecek,ego, hırs, kendini beğenmişlik, korku öfke ya da herhangi bir şey"

Evet güç ve kuvvet iyidir ama tehlikeli bir adamın elinde olursa kötü olur. Para iyidir ama kötü adamın elinde olursa zararlı olur. Teknoloji iyidir ama bu teknoloji kötüye kullanılırsa zararlı olur.

Günlerce aç kalmış bir insana birden çok yemek verirsen ölebilir. Hiç tablet görmemiş birine tablet verirsen o tablette o çocuk boğulur. Her şeyin ucu insana dayanıyor. Bir alet veya bir malzeme iyi insanın elinde olursa faydalı olur ama kötü insanın eline geçerse zararlı olur. Doğalgazı kontrollü kullanırsan ısınırsın, yemeğini pişirirsin, kontrolden çıkarsa bomba olur.

Kainatta bizzat çirkin hiçbir şey yoktur der Bediüzzaman. "Evet kâinattaki herşey, her hâdise ya bizzât güzeldir, ona hüsn-ü bizzât denilir. Veya neticeleri cihetiyle güzeldir ki, ona hüsn-ü bilgayr denilir(Sözler ,231)"

Yani bir şey ya bizzat güzeldir veya neticesi itibariyle güzeldir. Ancak insanoğlu onu ya kötüye kullanır ya da iyiye kullanır. İşte bilgisayar,internet ve akıllı telefonlarda böyledir. Telefonların ve akıllı telefonların eğer yazılımı kötü insanların elinde olursa ve bunları insanların zararına kullanılırlarsa insanları modern köle yaparlar. Bağımlı her insan bir köledir. Bağımlı olduğu şeyin kölesidir.

Aslında kullukta köleliktir ama Allah'ın kölesidir. Ya Allah'ın kölesi olacağız ya da nefsimizin,şeytanın veya şeytanlaşmış insanların. Aslında hepimizin yazılımı aynı ama bazılarımız bu yazılıma virüs karıştırılarak bu yazılımı bozuyoruz ama tövbeyle bu virüsü silebiliyoruz.

Evet arkadaşlar bu çağ yazılım çağıdır. Yazılımını kendi yapan milletler ayakta kalacak diğerleri ise birilerinin kölesi olacaktır. Bilgisayarlarda ve akıllı telefonlarda en önemli şey onların yazılımlarıdır. Eğer bu yazılımları kötüye kullanırsanız insanları köleleştirirsiniz. Zaten şu an yarı köle olduk.

İleride ya da şu an belki yapılmıştır insan beyni ile iletişime geçecek akıllı telefonlar ve bilgisayarlar yapılacak ve işte bunlar bedava dağıtılacak. Bu yüzden ilk bine giren çocuklarımızı yazılım mühendisi ve haberleşme mühendisi olarak yetiştirmek zorundayız. Devletin bu gibi çocuklara sahip çıkması gerekir. Allah'ını bilen tanıyan ve ona kul olan gençlere ihtiyacımız var.

Allah'ın müsaade ettiği ölçüde insanoğlunun yapamayacağı bir şey yoktur. Hayal ettiğiniz herşey gerçekleşebilir.

Allah insana olamayacak bir şeyi hayal ettirmez.

İnsanoğlu hiç ölmek istemez ama Allah buna müsaade etmemiştir. Mutlaka bir gün ayette belirtildiği gibi "Her nefis ölümü tadacaktır(Ali imran 185)." Peki! Bu ölümsüzlük duygusu boşuna mı verilmiştir?Elbette hayır. Ahirette Cennet veya cehennem suretiyle ebedi bir hayat olacaktır.

Geçmişte masal diye dinlediğimiz şeyler bugün gerçek oldu. Aynen bunun gibi film diye seyrettirilen şeyler birgün dünyamızda tatbik edilecektir veya edilebilir.

Günün birinde düşüncelerimizin enerjisi telefon benzeri cihazlar ile görüntülenebilecektir ve surete ve yazıya dökülecektir. Bunun için gerekirse bedava veya ucuz akıllı telefonlar verilebilir. Siz yinede bu söylediklerime tam inanmayın ama yinede aklınızın bir köşesinde kalsın. Ne olur ne olmaz demeyin. İhtiyatlı olmak insana bir şey kaybettirmez. Allah bizleri şeytan ve avanelerinden korusun. 24 Ocak 2021 (11 Cemaziyelahir 1442)