Surat-i Haktan Görünmenin Püf Noktaları


 R. Ferhat VURAL    07.03.2021 11:29:58  


Konjonktüre  göre değil de insan olmanın verdiği sorumlulukla haktan yana durursan bedelini de göz önünde bulundurman lazım.Hele maazallah fincancı katırlarını ürkütürseniz dahası da var. Ama surat-i haktan görünürsen sıkıntı yok.

İkincisini tercih ediyorsanız,öyle her şeye burnunuzu sokmayacaksın,güce göre şekil alacaksın.İktidar kimde ise o renge boyanacaksın.

Birazcık muhafazakar,azıcık dindar genelde devletçi görünmeye özen göstereceksin. Her zaman güç ve güçlüden yana duracaksın,"Altta kalanın canı çıksın..." diyeceksin.

Sosyal medyadaki profilinde Türk bayrağını ve devlet başkanının resmini eksik etmeyeceksin.

Ara sıra özlü söz,ayet,hadis hele kandil ve cuma mesajlarını namaz kılmıyorsan bile paylaşmayı kesinlikle ihmal etmeyeceksin.

Kapının önündeki meseleleri değil,sürekli 10 binlerce km uzaklıktaki sorunları dile getireceksin. Oradaki haksızlıkları zulümleri yazıp çizeceksin,paylaşacaksın.Bu paylaşımlarla ne kadar  insancıl olduğunu,dünya sorunlarından haberdar olduğunu, o kadar da sızma cahil olmadığını göstermeye çalışacaksınız.

 Mahallende taciz/tecavüz olayları mı vuku buldu,cinayetler mi işlendi,hırsızlıklar mı oldu duymazlıktan/görmezlikten geleceksin,üç maymunu oynayacaksın .Onun yerine Vatikan'da  doğan eşeğin yavrusunun neden sakat doğduğuna üzüleceksin .İnsanlarla kötü olmaya ne gerek var. 

Bakın burası çok önemli az daha unutuyordum,diyelim ki herhangi bir dernek vb yerde ibrikçi başısınız vekillerle,başkanlarla,bürokratlarla hatta imkan varsa bakanlarla mutlaka çekilmiş bir resmin olacak,o resmi ara sıra "Hey gidi günler..." diyerek paylaşacaksın. Bununla sıradan biri olmadığını,memleket için ne kadar önemli(?) biri olduğunu vurgulamaya çalışacaksın.

Bunları eksiksiz yaptığın zaman ne mi olur?

İster tefecilik yap,ister gasp,ister uyuşturucu sat, ister çapkınlık yap. Senin bütün kirli çamaşırların tursilmatikle temizlenmiş olur. Leke diye bir şey kalmaz. Çünkü karakterdir kirlenir,yalakalıkla temizlenir!

Ahlak mı,haysiyet mi, şeref mi, hesap mı,mizan mı?

Aman canım sen de, onları düşünen de kim! Sen gününü gün etmeye bak.

Önemli olan haktan değil,surat-ı haktan görünmektir,çünkü birincisi zahmetli,meşakkatli bedel ister.

ikincisi zahmetsizdir .Azcık yalakalık,birazcık omurgasızlık yeter de  artar bile...

"İktidar dalkavukluktan hazzetmeye başladığı zaman, şeref daima ayaklar altında ezilmiştir. "

William SHAKESPEARE

Kalın Sağlıcakla