Yazmasak vicdan rahat değil!


 Şehirde Bu Hafta    02.05.2021 16:10:45  


Belediye başkanımız Sayın Dr. Süleyman Kılınç’a bir hatırlatma;

Size Belediye Başkan adaylığının verildiği 28 Kasım 2018 tarihinde,Ankara’dan Adıyaman’a gelirken havaalanında şu konuşmayı yapmıştınız. “Belediyeyi beytülmal olarak görüyorum. Beytülmali gözüm gibi koruyacağım. Beytülmale el uzatanı affetmeyeceğim. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.” Nazım Hikmet’in şiirinden bir mısra ile  ‘Bir ağaç gibi hür, ormandaki ağaçlar gibi kardeşçe çalışacağız.' Herkese eşit mesafede olacağız, İnşallah bu görevi kazanırsak bizler de herkese eşit mesafede olacağız bunun bilinmesini istiyoruz” demiştiniz. Ne kadar şeffaf olduğunuz ve beytülmale ne kadar riayet ettiğinizi Adıyaman kamuoyu takdir edecektir.

Konuyu fazla dağıtmadan söyleyelim. Mevzu pandemi sürecinde yerel basına destek konusudur. Bu süreçte sadece yerel basına değil, ihtiyaç sahibi tüm yurttaşlara destek olmak takdire şayandır. Bir şartla adil, makul ve ahlaki olduğu müddetçe.

Basına abonelik/yardım vs gündeme geldiğinde gerek sizinle gerek yardımcılarınızla bizzat konuştuk ve dedik ki, gazetemize abone olmayın çünkü, biz yanlışlarınızı yazarız, abone olsanız da olmasanız da haber değeri olan icraatlarınızı da yayımlarız demiştik.

Son günlerde Adıyaman kamuoyunda ciddi iddialar konuşuluyor. Bazı medya organlarıyla kapalı kapılar ardında pazarlık yapıyormuşsunuz. Kimilerine 18 bin, kimisine 45 bin bazılarına da 180 bin lira ödeme yapacakmışsınız/yapıyorsunuz. Allah aşkına kimin parasını kime veriyorsunuz? Hatta bu etik dışı talebe karşı çıkan yardımcınız Ramazan Oruç’tan medya temsilciliğini alıp diğer yardımcınız Dr. Şerif Ayaz’a vermişsiniz.

Konuyu uzatmadan, aşağıdaki iki resmi dikkatinize sunuyoruz. Biri, size görevin verildiği tarihteki konuşma yaptığınız resim, diğeri de bir hafta önce çarşıda bir fırının önünde bedava 1-2 ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar. Şimdi soruyoruz. Beytülmalden yapılan/yapılacak bu ödemeler neyin karşılığında yapılıyor? Bu insanlar bedava ekmek kuyruğunda iken, yapılan bu ödemeler adil mi, ahlaki mi, vicdani mi? Şeffaf belediyeciliğin gereği olarak, kime ne kadar ödeme yaptığınızı/yapacağınızı liste halinde kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz? 

Ferhat Vural