Hırsız,Pişkin,Müfteri!


 R. Ferhat VURAL    13.06.2021 13:31:41  


Hırsızlarla ilgili çok haber yaptım. Kamu malını babasının mirası gibi görenden tutunda, yalayarak oturduğu koltukta” Vatan, Millet, Sakarya “edebiyatı yapıp yolsuzlukta, puştlukta Nirvana yapanlara kadar…

Bazı hırsızların haberini yaptık bazılarını ise bildiğimiz, gördüğümüz halde haberleştiremedik. Çünkü minareyi profesyonelce kılıfına uydurmuşlardı.

Nasıl mı? Anlatayım.

Bir araç veya iş makinesini bir kuruma kiraya veriyorsunuz, hem de ne kira, fahiş fiyatta. Bu aracı kendiniz direk kuruma vermiyorsunuz, piyasada bu işi yapan bir esnaf üzerinden prosedüre uygun olarak veriyorsunuz. Yasal anlamda hiçbir sıkıntı yok, her şey normal.

Fatura o firmaya kesiliyor, parayı bir yakınız alıyor ve parayı elden getirip cebinize indiriyor adeta yağdan kıl çeker gibi.

Şimdi bunu nasıl ispatlayacaksınız?

Araç şu haramzadenin deseniz, resmi olarak aracın sahibi belli.

Parayı o müptezel aldı deseniz, resmi olarak paranın havale edildiği hesap ortada.

Ne yapabilirsiniz? Hiç bişey

Sadece Allah’a havale edersiniz.

Ve inanır mısınız, tüyü bitmemiş yetimin parası hep böyle yeniliyor, hırsızlığın çoğu böyle yapılıyor… Ve belgelendiremiyorsunuz. Sadece öfkeleniyorsunuz, sinir oluyorsunuz.

Aracı, sadece bir örnek olarak verdim. Eleman,ihale,imar vs neredeyse her şey böyle yürüyor.

Birde bu hırsızların yanında yavru hırsızlar var. Bunlara pişkin hırsız veya taşeron hırsız da diyebilirsiniz.

Bu yeni yetme, daha doğrusu yeni nesil hırsızlar daha fena.

Sırtlarını ağababalarına dayadıkları için gayet rahatlar. Nede olsa nemalandıkları haramı onlarla paylaşıyorlar.Bunlardan 1-2 kişinin haberini yapmıştık, herifler oralı bile olmamıştı.

Çünkü hırsızlık, puştluk toplumda yüz kızartıcı bir fiil olarak algılanmıyor da ondan, Şimdilik!

Bu hırsızlardan biri polisin teknik takibindeymiş ve konuşmalarından bir bölümü polisin dinlemesine takılmış. Neler konuşmamış ki.

Bizim ve gazetemiz hakkındaki konuşmalarını duyarsanız kulaklarınıza inanmazsınız. “Bir insan bu kadar da edep fukarası, karakter yoksunu çukur bir müfteri olamaz.” demekten kendinizi alamazsınız.

Telefonda konuştuğu bir angut bizim için tehditler savururken, kendisi de hırsızlığını manşette taşıdığımız için gazetemizi terör örgütüyle irtibatlandırma alçaklığında bulunuyor.

Tabi bu iftiraları sineye çekecek değiliz. Bu iddialarda bulunan alçak müfteri, iddiasını yargı önünde ispatla mükelleftir. 

Onlara Mirabeau’nun bu veciz sözünü hatırlatıyorum.

 “Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere er geç varır.”