Adıyaman’ın Sorunları ve Çözümü


 Celal TOPKAN    27.02.2022 11:16:51  


Adıyaman halkı, sorunlarının çözülmediğini, sorunlarının artarak devam ettiğini söylüyor. Seçtikleri siyasetçilerin, söyledikleriyle yaptıklarının aynı olmadığını, verdikleri sözlerini tutmadıklarını, Adıyaman’ın sorunları çözmek için çalışmadıklarını söylüyorlar.

 

Söyledikleriyle yaptıklarının aynı olmadığını, verdikleri sözlerini tutmadıklarını, sorunları çözmek için çalışmadıklarını söyledikleri, siyaseti kendileri için yaptıklarını söyledikleri ve şikayetçi oldukları, siyasetçileri değiştirmiyorlar. Seçimlerde yeniden seçiyorlar.

 

Fakat seçtikleri siyasetçilerin verdikleri sözlerini tutmalarından şikâyetçi olan Adıyaman halkı, kafasında projeleri, arkasında başarıları olan, Adıyaman’ın sorunlara bilgi ve projeye dayalı çözüm projesi öneren, ancak kendileriyle aynı görüşte olmayan siyasetçilere destek vermiyorlar ve seçmiyorlar.

 

Adıyaman halkının bu siyasi düşüncesi ve tavrı nedeniyle Adıyaman, üzerine oturduğu coğrafyasının kendisine sunduğu:

Jeopolitik ve jeostratejik fırsatları,

Tarihi ve kültürel zenginlikleri, 

Yer altı ve yer üstü varlıkları

Genç ve dinamik insan gücü potansiyeli,

Adıyaman’ın, gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi, halkın aş ve iş sorunun çözülmesi için kullanılamıyor. 

Adıyaman’ın toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel sorunları çözülmüyor.

Adıyaman’da eğitim, bilim ve teknoloji gelişmiyor.

Adıyaman sanayide gelişmiş olan illerin ekonomik sömürüsü altında yaşamak zorunda kalıyor.

 

Adıyaman’ın, gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi, toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel sorunlarının çözülmesi için:

Adıyaman halkının siyasete bakışını ve izlediği siyasi tavrını ve davranışını değiştirmesi,

Kafasında projeleri, arkasında başarıları olan,

Söyledikleriyle yaptıkları aynı olan,

Siyaseti ülke ve Adıyaman halk için, Adıyaman’ın sorunlarının çözümü, Adıyaman’ın gelişmesi, kalkınması ve zenginleşmesi için yapacak olan kişileri, milletvekili ve belediye başkanı seçmesi gerekiyor.

 İşte o zaman seçilen milletvekilleri ve belediye başkanları, Adıyaman’ın gelişmesi, kalkınması ve zenginleşmesi, halkın aş ve iş sorunlarının çözülmesi için çalışırlar. Adıyaman’ın sorunları çözülür. Adıyaman gelişir, kalkınır ve zenginleşir.