Havada kalan sorular


 R. Ferhat VURAL    20.11.2022 10:33:30  


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sayın Adil Karaismailoğlu geçen cuma günü Adıyaman’a geldi. Narince-Gerger yolu temel atma töreninden sonra sırasıyla, AK Parti il binası, Adıyaman Belediyesi ve valiliği ziyaret etti.

Sayın Bakana, Adıyaman kamuoyunun merak ettiği sorunları sormak için Adıyaman Belediyesi ziyaretini bekledik. Çünkü en rahat orada soru sorulabilirdik.

Programda sayın Bakanın saat 15.30 da belediyeyi ziyaret edeceği belirtilmesine rağmen ancak 18,30 gibi gelebildi.

Görüntüler, çiçekli karşılamalardan sonra basın mensuplarını dışarı davet ettiler. O sırada sayın bakana, bazı sorularımızın olduğunu söyledik ama olumlu cevap alamadık. Basın danışmanı ve korumalar ısrarla dışarı çıkmamızı söylediler. Bakan’ın basın danışmanıyla kısa bir gerginlik de yaşandı. Danışman, “daha önce soru sorma isteğinizi iletiniz mi” diye bizi engellemeye çalıştı. Bende böyle bişeyin olmayacağını hazır olmuşken hangi soruları soracağımız da iletelim bari dedim ve kargaşaya mahal vermemek için dışarı çıktım.

Sayın Bakan soru alsaydı aşağıdaki soruları soracaktım.

1-Gölbaşı-Adıyaman- Kahta Karayolu projesi 2017 yılında 133 milyon TL’ye ihaleye edildi ve yer teslimi yapıldı. 2020 yılında da bitirileceği söylendi. Bu yolun protokol yolu olduğu, araç trafiğinin yoğun yaşandığı bir aks olduğu ve yolun beton asfalt yapılmasının elzem olduğunu bizzat Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğünün yaptığımız haber üzerine mailimize verdiği cevapta yer alıyordu. İhalenin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen 98 km’lik yolun 5 km’si bile yapılmadı. Neden?

2-Adıyaman-Çelikhan-Malatya Karayolu, araç trafiğinin yoğun olduğu ve bununla birlikte kazaların eksik olmadığı bir yoldur. Her seçim döneminde, siyasi zevat vaatlerde bulunarak yapıldı/yapılacak diye söz verdikleri halde, bu yol neden bi türlü yapılamıyor?

3-Gölbaşı merkezden geçen şehirlerarası yol kilitli parke taşlarıyla döşelidir. Çökmelerden dolayı yol berbat haldedir. “Aylar önce ihalesi yapıldı, yol yenileniyor” diyen vaatler verilmesine rağmen neden sözler yerine getirilmiyor?

4- Bizzat dönemin Başbakanı sayın Binali Yıldırım tarafından, 2017 yılında müjde olarak verilen Gölbaşı-Adıyaman- Kahta hızlı tren projesi. Ve sayın vekillerimizin her platformda dile getirdikleri, “fizibilite çalışmaları yapılıyor, etüd, sondaj çalışmaları yapılıyor “ dedikleri meşhur proje.   

5. Bakanlığa bağlı bazı kurumlarda haksız yere memurlar, bürokratlar ya başka şehirlere tayin ediliyor ya da merkeze alınıyor. Bunların çoğu mahkemelere giderek yapılan işlemlerin hukuka aykırı olduğunu mahkeme kararlarıyla ispat ediyorlar. Bu mahkeme kararları neden uygulanmıyor? Mahkeme kararlarının uygulanmadığı bir yerde hukuka, adalete olan güven sarsılmaz mı? diye soracaktım ama soru sormaya müsaade etmedikleri için soramadık.

Şundan da eminim ki; sayın bakanın bu sorunların çoğundan belki haberi bile yoktur. Çünkü bu şehirde herşeyi güllük gülistanlık göstermeye çalışan bir komprador kesim var. Keşke soru sorulmasına müsaade edilseydi. Sorsaydık belki bir yaraya merhem olurdu.

Seçim sathı mahalline girdiğimiz bu günlerde bu ziyaret trafiği yoğunlaşacaktır. Bizim bu şehrin sorunlarıyla ilgili sorularımız her zaman hazırdır. Onlar sorularımızı kabul etmese bizde burada sorar ve bi şekilde onların görmesini sağlarız. Nede olsa iletişim çağındayız. Değil mi ama?

Sağlıcakla kalınız