ŞİKAYETÇİYİZ/ DAVACIYIZ!


 R. Ferhat VURAL    25.02.2023 18:30:55  


- Demirden, çimentodan, malzemeden, işçilikten çalan müteahhitten, bina yapılmayacak yere imar izni veren, bu yapıları adam gibi denetlemeyen belediye başkanları, imar müdürleri, yapı denetim firmaları ve ilgili bürokratlardan, bizi ailemizden, sevdiklerimizden, yerimizden yuvamızdan kopardıkları ve bize bu acıları yaşattıkları için davacıyız.

-Daha depremin ilk gününde insanlar can derdinde iken,  gördükleri marketleri, mağazaları, işyerlerini yağmalayan hırsız, ahlaksız, çapulcu tayfasından davacıyız.

-Depremden önce “Kayalıklara sıkışan keçi AFAD tarafından kurtarıldı” türü haberlerle kamuoyunun gündeminde olan, depremin ilk üç günü ise ortalıkta görünmeyen AFAD’dan şikâyetçiyiz.

-Her platformda” vatan millet sevdalısı” olarak ortalıkta dolanan, depremde ise esamesi okunmayan siyasi zübük’lerden davacıyız.

-Deprem mağdurlarına gelen yardımdan ihtiyacından fazlasını alan, stoklayan,  mağdur olmadığı halde mağdur rolüne soyunan cibilliyetsizlerden şikâyetçiyiz.

-Kamuoyunu doğru dürüst bilgilendirmeyen, bu acılı günlerde bile efendilerine yaranmak için algı peşinde koşan, yalan yanlış haber yapan medya hokkabazlarından şikâyetçiyiz/Davacıyız...

MİNNETTARIZ

-Depremi haber alır almaz, Azerbaycan’dan Ermenistan’a,  Vietnam’dan Cezayir’e, Pakistan’dan Kürdistan Bölgesel Yönetimine, İran’dan KKTC’ye ve yardıma gelen tüm dünya insanlarına… Yurt içinde Giresun’dan, Diyarbakır’a, Ordu’dan Trabzon’a, Samsun’dan Tekirdağ’a, Konya’dan İzmir’e, Ağrı’dan Siverek’e  kadar, Türkiye’nin her tarafından Adıyaman’a gelen arama kurtarma ekiplerine, gıda barınma desteğinde bulunan, yardıma koşan gelmek isteyip de  imkansızlıktan dolayı gelemeyen ama  gönlü bizimle olan, bölgede asayişi  sağlayan askerimize, polisimize, sağlık çalışanlarımıza ve özellikle depremin ikinci gününden itibaren Adıyaman’a  ve köylere yardım getiren ve yardımı da yardım ettiği insanları da ifşa etmeyen aynı  zamanda Adıyaman’dan söz bile edilmezken memleketimizi kamuoyu gündemine oturtan sanatçı Mahsun Kırmızıgül’e ve isimsiz kahramanların hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim tüm insanları bu ve benzeri afetlerden korusun…