ÖNCE BİLGİ


 R. Ferhat VURAL    20-03-2016  


Gerek bu köşe de gerekse sosyal medya hesaplarımızda ısrarla bilgiye vurgu yapıyoruz..

Bunun sebebi,bilgiye sahip olduğumuz zaman gerisinin kendiliğinden geleceğidir.Siz hiç bilgili toplumların fakir olduğunu duydunuz mu? Ya da o ülkelerde  anarşinin olduğunu? veya o ülkelerde insanların bir birilerine kulp yarışına girdiğini?? Duymamışsınız çünkü yoktur..

Bilgi neden önemlidir..? Önce dünyanın en itibarlı en iyi 10 üniversitelerine bakalım..

1.Harvard Üniversitesi ABD

2.Cambridge Üniversitesi İNGİLTERE

3.Oxford Üniversitesi  İNGİLTERE

4.Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ABD

5.Stanford Üniversitesi ABD

6.Kaliforniya Üniversitesi ABD

7.Princeton Üniversitesi ABD

8.Yale Üniversitesi ABD

9.Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü ABD

10.Columbia Üniversitesi ABD

Türkiye de ki üniversiteler mi dediniz?En iyi üniversitelerimizden bir kaçı ancak ilk 500'lerde  yer alabilmişlerdir.

Ülkemiz dahil ,Dünyanın her yerinde kendi ülkesinde rahatça  bilimsel çalışmaları yapamayan yaptırılmayan ne kadar bilim insanı varsa bu üniversitelerde..

İşte bir kaç örnek;Türkiye den; Prof Muzaffer şerif(Dünyaca ünlü sosyal psikolog)  Prof. Dr. Atilla Erten:Gastroenterolog. Prof. Dr. Ali Erdemir: Nano teknoloji kullanarak geliştirdiği yapay elmas özelliği taşıyan buluşuyla, uygulamalı bilimin Nobeli R&D ödülünü 3 kez kazandı. Prof. Dr. Hasan Garan: New York Presbytarian Hastanesi Elektrofizyoloji Bölümü Başkanı olan Garan ABD’de en çok tercih edilen doktorlar listesinde yer alıyor. Prof.Dr.Ahmet Çakmak: Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Mareşal Fevzi Çakmak’ın torunu. Princeton Üniversitesi İnş.Müh. Bölümünde deprem konusunda çalışmalar yapıyor. Prof.Dr.Münci Kalayoğlu: Binin üzerinde karaciğer nakli yaptı.Karaciğer nakline getirdiği yenilikler ile alanında dünyanın en önde gelen bilim adamaları arasında yer alıyor.Nobel ödülü alan Mardinli Aziz SANCAR Hoca..Ve isimlerini yazamadığımız bir çok değerli bilim insanı..

Bunları niçin mi yazıyorum?Çünkü bilgi Demokratik ve özgür zeminlerde gelişir.Kısır çekişmelerin etiketlenmelerin yoğunlukla yaşandığı toplumlarda değil.. Bilginin hakim olduğu toplumlarda bağnazlık yoktur,fakirlik yoktur,anarşi terör yoktur,biat ve itaat kültürü yoktur...refah var,demokrasi var,özgürlük var.. Tıpkı Firdevsi'nin dediği gibi " Bilgili olan güçlü olur." Şimdi anladınız mı Amerika'nın,İngiltere'nin  dünyaya neden hükmettiğini..?