YİNE YENİDEN MÜLK GÖLETİ!


 R. Ferhat VURAL    14-05-2017  


Şu lanet olasıca gölet değil,fosseptik çukurunu yazmaktan inanınız bıktım.Şu yalancı iki yüzlü yanar döner yaratıklardan bıktığım gibi..

Tam 37 yıl oldu.Yerleşim yeri,arazi yapısı,suyun kalitesi,zemin vb. hiçbir şey bu alanda gölet yapımına uygun olmadığı, kanalizasyon atıkları dışında göleti besleyen  bir damla su bulunmadığı halde,sadece Kahta’nın evsel ve atık sularıyla beslenen bir göllet yapıldı birilerinin hatırına ve adına da Mülk 100.Yıl göleti denildi.Aslında gölet değil,üstü açık devasa bir fosseptik çukuru. Yıllardır bu insanlık ayıbının ortadan kaldırılması için yasal anlamda mücadele veriyorum.Çalmadığımız kapı,görüşünü almadığımız kurum kalmadı.Karşımıza her zaman siyasilerin yalanları ve masa başında dilekçelerimize  cevap veren hokkabaz bürokratları gördük.Gördük diyorum çünkü dilekçelerimizin eklerinde verdiğimiz raporları bile okumayan haberdar olmayan memurlar vardı.Sadece seçim zamanı gelip yalan vaatlerde bulunan ama Ankara’ya gittikten sonra da ,hani söz vermiştiniz bu sorunu halledecektiniz dediğimizde  “ben devlet su işleri bakanı mıyım ne  yapabilirim ki..” diyen yalancı siyasetçileri gördüğümüz gibi..

Düşününüz,2 bine yakın bir nüfus.Bu nüfusun çoğu, başta astım olmak üzere,siroz,verem,cilt hastalığı hepatit vb hastalıklarla  boğuşuyor.Bu hastalıkların sebebi ise evlerinin daha doğrusu burunlarının dibinde olan bu fosseptik çukuru göletir.Sağlık il müdürü rapor sunar “Göllet alanında pis koku mevcut olup atık suyun etkisiyle karasinek,sivrisinek,sivrisinek larvaları ve her türlü haşereye zemin hazırlamakta,insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilemekte, çözüm bulunmasa  salgın hastalıklara sebep olacaktır.." der.Tarım il müdürlüğü ” Bu suyun tarımsal amaçlı kullanılması kesinlikle sakıncalıdır.." Kahta Kaymakamlığının yaptırdığı su analizinde ise;  "Bulaşıcı hastalık yapan bakteriler yoğun olarak tespit edilmiş olup,bahsi geçen suyun tarımsal amaçlı kullanılması insan,hayvan ve bitki  sağlığı açısından sakıncalıdır.."denilir.El hasıl devletin tüm etkili yetkili kurumları bu ucube göllet zararlıdır diye görüş belirtir ama “nato kafa nato mermer..” Sağır sultanlar duyar ama çözüm merciinde bulunan zatı muhteremler  bi türlü duymaz/ duymak istemez..

Sormak lazım;İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Hangimiz evimizin havlusunda bir fosseptik çukurunun olmasını  isteriz.Bu vurdumduymazlık neyin nesi?Bu sorunun çözümü için Trump'tan mı yardım isteyelim?

Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız R.Tayyip ERDOĞAN'a sesleniyoruz;Siz ki sürekli şeyh Edebali'ye ait "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.." sözünü  dilinizden düşürmezsiniz.. Bende  bir vatandaş olarak soruyorum.İnsanlar, fosseptik çukurunda mı yaşatılacak? 20 senedir devletin kurumları arasında mekik dokuyup yazışmalar yapıyoruz,daha ne zamana kadar yazışacağız ??? Yoksa tabirinizle "oligarşik bürokrasinin.." demir çarkları arasında ömür mü tüketeceğiz? Allah rızası için bu soruna bir el atın sizin dışınızda kimsenin bu sorunu çözeceği yoktur.

Bizler,sadece rahat bir nefes alıp insanca bir çevrede yaşamak istiyoruz .80 bin nüfuslu Kahta ilçesinin atık ve  evsel sularının biriktiği devasa bir "fosseptik çukurunun" yanı başında değil?

Çok şey mi istiyoruz?