ŞOVDAN UZAK ÇALIŞKAN BİR MÜDÜR


 Ebzer EMMİ    08-04-2018  


Selamünaleyküm ben can dostlarım

İnşallah hepiniz sağlık ve selamettesiniz,Emmi'yi sorarsanız Allah'ın keremine şükür, elimiz kalem tutuyor ayaklarımız bizi taşıyor bundan daha güzel bir şey var mı?

Candaşlarım;Biliyorsunuz bu memleketin nabzını sizin için tutuyorum,Adıyaman siyasetinde neler oluyor? Kim kiminle beraber? Gerçekten her şey göründüğü gibi mi? Tüm bunları inşallah illeri ki günlerde sizinle paylaşacağım çünkü siyaset daha yeni yeni ısınıyor.

Bundan böyle ara sıra da olsa,bu sayfada çalışkan ve tembel bürokratları/müdürleri yazacağım.Çünkü milletin de çalışkan,namuslu müdürleri ve torpille geldiği için işi gücü şov olan müdürleri tanımaları lazım..Bugün, bu kentte bişeyler katmak isteyen,çalışkan,dürüst,mütevazi,şovdan uzak  adam gibi bir adamdan bahsedeceğim.Belki hepiniz biliyorsunuz ama yakından tanımayanlar için yazmak istiyorum, Gıda tarım ve Hayvancılık il müdürümüz Adil Alan beyefendiyi..

Geçenlerde bir dostum arayıp "Ya Emmi gel seni bir yere götüreceğim " dedi. Bende kırmadım hay hay dedim,beni Tarım il müdürümüz Adil Alan beyin yanına götürdü..Daha içeri girer girmez çevikliği,güler yüzlülüğü,mütevaziliği beni mest etti işte bu dedim..Meğer Adıyaman'a neler kazandırmışta haberimiz yokmuş.Tarımsal desteklerde Türkiye de ikinci olmuşuz.Badem,zeytin,hayvancılık,gıda,arıcılık ve daha bir çok alanda resmen rekor kırılmış.Sadece bu kadar da değil,girişimcilerin önünü açmış,bişeyler yapmak isteyen çiftçilere,yatırımcılara sanki  kendi yatırımı gibi bizzat projelerini takip etmiş bürokrasiye takılmamış.Bişey daha öğrendim,Adıyaman da dünyanın en kaliteli balın üretilmesine vesile olmuş.O kadar kaliteli ki anzer balından bile daha kaliteli ve bu kalite tescillenmiş..Kısacası tarımda,gıda da  sessiz devrimler gerçekleştirilmiş.. 

Can dostlar şimdi size soruyorum;Bu gibi müdürlerin eli öpülmez mi? Adam icraatlarını anlatırken gözlerinin içi gülüyordu..Kendi kendime keşke bazı kurum müdürleri siyasilerin gözüne girmek için şov yapıp, boş beleş şeyleri sosyal medya da paylaşacağına, sizin gibi çalışkan olsalardı ve arazi de olsalardı koltuğa yapışıp kalmasalardı o zaman bu kentin kaderi değişirdi dedim.Ama keşkelerle olmuyor..

İşte böyle can dostlar,bu memlekette şaibesiz,dürüst çalışkan müdürlerde var ve iyi ki varlar..Bizimde onlara vefa borcumuz var,teşekkür borcumuz var,onlara çok teşekkür ediyoruz.Bizler onların emeklerinin karşılığını veremeyiz ama Allah onların yaptığı hizmetlerin karşılığını kat kat verecektir..

Bu haftalıkta bu kadar,Allah'a emanet olun,siz siz olun suya sabuna dokunun..