2020 Yılına Girerken Türkiye


 Celal TOPKAN    05.01.2020 12:06:41  


Ak Parti  Genel Başkanı ve o zaman Başbakan olan sayın Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 2008 tarihinde Diyarbakır’da yeni bir GAP planı açıkladı. Yeni GAP Eylem Planını açıklarken yaptığı konuşmada:

“Demokratik siyaset her türlü sorunun tartışıldığı, müzakere edildiği, çözüm yollarının arandığı zemindir.

İnanıyorum ki, milletimiz bir bütün olarak artık huzur istiyor, aş istiyor, iş istiyor, hak ve özgürlüklerin gelişmesini istiyor.

Bütün sorunlarımız için çare, daha çok demokrasidir.

Çare, daha çok özgürlüktür.

Kalkınmanın, refahın temel dinamiği hiç kuşkusuz adalettir.

İnsanlarımızın hayat kalitesini artırmak adaleti bütün ülkeye yaymak, refahı eşit bir şekilde paylaştırmakla mümkündür.

Bu temel niteliklerin gereği olarak, milletimizi, ülkemizi bir bütün olarak kucaklamak, 81 vilayetimizi, 70 milyon insanımızı bir görmek, birimiz için olanı hepimiz için istemek, herkes için refah ve özgürlük üretmektir.

Türkiye'nin son yıllarda gerek ekonomik kalkınma gerekse demokratik gelişme noktasında elde ettiği bütün kazanımların arkasında demokratik istikrar ortamının yer aldığını bileceğiz. Demokrasinin gelişmesi ile ekmeğimizin büyümesinin ne kadar birbirine bağlı olduğu bizim iktidarımızda açıkça görülmüştür.

Unutmayalım ki, demokrasi talebi de kalkınma talebi de bütün milletimizin ortak talebidir. Bu gerçeği anladığımız gün hiçbir meselemiz kalmayacaktır.

Hepimiz, aynı milletin, aynı cumhuriyetin hür ve eşit vatandaşlarıyız.

Kalkınmanın, refahın temel dinamiği hiç kuşkusuz adalettir.

İnsanlarımızın hayat kalitesini artırmak adaleti bütün ülkeye yaymak, refahı eşit bir şekilde paylaştırmakla mümkündür.

Her fırsatta vurguladığım bir hususu burada, Diyarbakır'da bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Bu temel niteliklerin gereği, milletimizi, ülkemizi bir bütün olarak kucaklamak, 81 vilayetimizi, 70 milyon insanımızı bir görmek, birimiz için olanı hepimiz için istemek, herkes için refah ve özgürlük üretmektir” dedi. (T. C. Orman ve Devlet Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Resmi Wep Sitesi-27 Mayıs 2008)

 Başbakan sayın Erdoğan, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada söyledikleri dikkatlice incelendiğinde: Başbakan Erdoğan, “toplumun gelişmesinin ve kalkınmasının ancak demokrasinin, hak ve özgürlüklerin gelişmesi ile mümkün olduğunu söylüyor. Her fırsatta vurguladığım bir hususu burada, Diyarbakır'da bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir” diyor. Yüksek sesle ve altını çizerek Türkiye Cumhuriyeti’nin, laik demokratik sosyal hukuk devleti kuruluş ilkelerini benimsediğini ve savunduğunu söylüyor.Devam edecek