Besni sevdalısı bir Kaymakam..


“BESNİ’Yİ, PROJELERLE ANILAN BİR İLÇE YAPACAĞIZ” Adıyaman’ın Besni kaymakamı Çağlayan Kaya, Geldiği günden itibaren halkla iç içe,herkesin sorunlarını dinleyen,en ücra köylere kadar gidip hizmet götüren bir gönül insanı halkın tabiriyle “garip gureba babası”.Göreve başladığı günden bu yana kaymakamlık tarafından ilçe genelinde yapılan hizmetleri ve yeni projelerini düzenlediği basın toplantısında anlattı. Kaya, özellikle tarım, hayvancılık ve içme suyu konularında önemli projeleri hayata geçirdiklerini, kırsal kalkınma ve Köydes projeleri ile çiftçilere ciddi kaynaklar aktarıldığını söyledi.

post

 Güncel    2016-11-15  


Adıyaman’ın Besni ilçesinde kaymakamlık tarafından son bir yılda hayata geçirilen projeler düzenlenen basın toplantısıyla basın mensuplarına anlatıldı. Besni kaymakamı Çağlayan Kaya tarafından düzenlenen basın toplantısına Adıyaman ve Besni ilçesinden basın mensupları katıldı.

Besni kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni ilçe genelinde kaymakamlık olarak tarım, hayvancılık, içme suyu, tarımsal sulama ve Köydes projeleri ile ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi. Kaya yaptığı açıklamada; “Besni ilçesi potansiyeli çok yüksek bir ilçe. Besni ilçemizi projelerle anılan bir ilçe haline getireceğiz ve bunun için ciddi çalışmalarımız var. Biz projelerimizi 3’e ayırdık. Uygulanan projeler, yatırımı devam eden projeler ve planlanan projeler diye. 2016 yılında organik üzüm yetiştiriciliğine başladık. Besni üzümü Türkiye’de bir markadır. Bunun patenti alınmamış ama biz başlattık. Belediyemizle birlikte müracaat ettik ve şu an askı süresinde. Askı süresi bittikten sonra patentimizi alacağız. Besni üzümü şimdiye kadar ilkel yetiştiriliyordu ancak biz organik üzüm yetiştiriciliği konusunda ciddi projeler hazırladık. Çorak köyümüzü pilot köy olarak seçtik ve buna Suvarlı ve Pınarbaşı köylerimizi dahil ettik.

Yine tarım bakanlığı tarafından başlatılan basınçlı sulama sistemleri kullanma projesi başarıyla uygulanıyor. Bu projeleri GAP idaresi destekliyor. Toplamda 153 bin liralık bir projeydi. Sulama konusunda tüm Türkiye gibi Adıyaman’da ciddi sıkıntılar var. Damlama sulamaya biran önce geçilmeli ve yaygınlaşmalı diye düşünüyorum. Su tasarrufu ve iktisadı açısından çok önemli. Basınçlı sulamada başarılı 4 ilden birisi de Adıyaman’dır. Hedefimiz bu yıl 15 çiftçiye uygulamak.

Köy konakları projelerimiz var. Bunlar yine GAP idaresi tarafından desteklendi ve 3 köyümüze köy başına 88 bin lira destekle yapılan projelerdir. Yine aynı şekilde köylere hizmet götürme birliği tarafından çok amaçlı salon projelerimiz var. Burası taziye evi olarak ta kullanılıyor, çeşitli toplantılarda düzenleniyor. Kurugöl köyümüzde açılışını yaptık. Bu projelerimiz de GAP idaresi tarafından desteklendi.

Kanalizasyon ve altyapı sistemleri ile kilitli parke taşı döşeme işlerimiz var. GAP idaresi, iller bankası ve il özel idaresi tarafından finanse edilen projelerimiz. Atmalı ve çamlıca köylerimizde uygulandı. 11 köy ve mezramızda 1. Ve 2. Kat asfalt çalışmalarımız tamamlandı. Toplamda 24 köy, 11 mezra, bir okul, 1 pansiyon ve emniyet binamız 11 milyon 18 bin liralık bütçeyle tamamlanmıştır. 61 köyümüzün kilit parke taşı ve birinci Kat asfaltı 1 milyon 131 bin lira bütçeyle şu anda tamamlanmıştır” diye konuştu. HABER MERKEZİ

adıyaman,besni,çağlayan kaya,besni kaymakamlığı,şehirde bu hafta gazetesi