Başkan Doğan: ‘Doğrudan Temin’ İddiaları Araştırılmalıdır


CHP Adıyaman il başkanı Engin Doğan, bir süredir kamuoyunun gündeminde olan, depremde hasar gören okulların tamirat/tadilat işleri için yaklaşık 350 Milyon TL’lik harcamanın mutlaka araştırılmasını istedi.

post

 Siyaset    07.12.2023 09:26:33  


Başkan Doğan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi.

Kamuoyuna:

“Bu memleketin gerçek sahipleri, değerli Adıyamanlı hemşerilerim;

Deprem sürecinde Adıyaman’daki okulların tadilatı ve boya işleri için 350 milyon TL (trilyon) para harcanmıştır. Ve bu ödenekler dışarıdan gelip görevlendirilen memurlar tarafından yine dışarıdan gelen ısmarlama müteahhitlere verildiği iddia ediliyor. Bu iddiaları bu memleketin namuslu bürokratları asla gözardı etmeyecektir. Yetkililerden de talebimiz şudur: maliyeti bir buçuk milyon TL olan bir istinat duvarına 5,5 milyon TL ödeyen bu ve benzeri talancı zihniyeti derhal reddetmenizdir. Ve Doğrudan temin usulü ile verilen ihalelerin mutlaka şeffaflık derecelerini arttırmanız halkımızın cebini korumak adına elzemdir.  Ve bu şeffaflık içinde olmak şartıyla; Adıyaman’a verilecek hizmeti de dışarıdan gelen tüccar ve müteahhitler değil, özellikle depremde dibe vuran halkımızın iş insanları sağlamalıdır” ifadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

Ne olmuştu?

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’ da binlerce bina yıkılmış, ya da ağır hasar almıştı. Depremde binlerce insan vefat etmiş bir o kadarı da yaralanmıştı. Resmi rakamlara göre de kentin yaklaşık yüzde 70’i hasar almıştı.

İddialara göre, Adıyaman’da hasar gören okulların tamirat tadilat işleri için doğrudan teminle yaklaşık 350 milyon liralık harcama yapılmıştı. Adıyaman eski Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı döneminde yapılan ihalelerle ilgili bazı yolsuzluk ve usulsüzlükler yapıldığı iddia edilmişti. Adıyaman merkezde yer alan bir okulun sadece istinat duvarı için yaklaşık 5,5 liranın harcandığı ve bu duvarın bu fiyata yapılmasının mümkün olmadığı ve fahiş bir rakam olduğu yine iddialar arasındaydı.

söz konusu haberin linki: https://sehirdebuhafta.com/haber/14435/dogrudan-temin-mi-dogrudan-rant-mi.html

#engin doğan,chp,adıyaman,mem,doğrudan temin,yolsuzluk