Kış güneşi 'süt kuzularına' vurdu: Kuzu doğumlarında üçüzler arttı


Gökhöyük Tarım işletmesinde bu yıl kuzu sezonunda üçüz rekoru kırılacak. Doğan 4 bin kuzunun 600'den fazlasının üçüz olduğunu söyleyen işletme kış güneşinin 'süt kuzularına' yaradığını söyledi. Doğumun ardından süt kuzuları ilk adımlarını yine annelerinin desteğiyle atıyor.

post

 Güncel    11.02.2024 10:55:40  


Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde bu yıl bereketli başlayan kuzu sezonunda üçüz rekoruna doğru gidiliyor. Doğan 4 bin kuzunun 600’den fazlası üçüz oldu. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Şubat’ın ilk günlerinde doğan kuzular gelişimleri için sık sık güneşe çıkartılıyor. Doğum için bekleyen koyunlar da kış güneşinden faydalanıyor. Baharın habercisi kuzuların anneleriyle buluşmaya başladığı süt saati renkli anlara sahne oldu.

BU YIL ÜÇÜZ DOĞUMLARI ARTTI

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) bünyesindeki işletmede bu yılki kuzu doğumları bereketli başladı.

Çoklu doğum özelliğine sahip Bafra ırkı koyunların yetiştirildiği işletmede 4 bin kuzudan 600’den fazlası üçüz, 3 bini ise ikiz doğdu.

Kuzu sayısının sezon sonunda 6 bin 300 civarında olması bekleniyor.

'KUZULARIMIZIN 600'DEN FAZLASI ÜÇÜZ'

Bu yıl üçüz kuzuların önceki yıllara göre daha fazla olduğunu belirten Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, “Kuzularımızın 600’den fazlası üçüz. Önceki yıllara göre üçüz sayısı daha fazla. Havaların güneşli gitmesiyle doğumlar daha kolay oluyor. Kuzular daha hızlı gelişiyor. 3 ile 4 kilo arası ağırlıkta olan kuzularımız doğuyor. Anne sütüyle 90 günde 22 kilo ağırlığa ulaşıyorlar. Gelişimleri çok hızlı oluyor” dedi. İHA

#kuzu,doğum,üçüz,tarım,hava