Kobani Davası'nda karar


HDP'nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın aralarında bulunduğu 18'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası'nda karar açıklanıyor. Selahattin Demirtaş hakkında verilen müebbet hapis cezası 28 yıl 6 aya indirildi. Mahkeme, Ahmet Türk için 10 yıl hapis cezası, Ali Ürküt için de 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Figen Yüksekdağ'ın ağırlaştırılmış müebbet cezasının 30 yıl 3 aya düşürülmesine ve tutukluluğunun devamına karar verildi.

post

 Güncel    16.05.2024 16:29:42  


6-8 Ekim 2014 tarihlerinde IŞİD’in Kobani’ye saldırmasının ardından birçok ilde yapılan protesto ve eylemler hakkında aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin hakkındaki Kobani Davası'nda karar açıklanıyor.

Eski milletvekili Ahmet Türk hakkında, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

Ayla Akat ise örgüt üyeliğinde 9 yıl 9 ay hapis cezası verilirken tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Eski HDP MYK üyeleri Ali Ürküt "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım"dan 13 yıl 4 ay, "suç işlemeye tahrik" suçundan da 4 yıl 6 ay, Alp Altınörs aynı suçlardan sırasıyla 18 yıl ve 4 yıl 6 ay, Bülent Barmaksız ise 16 yıl ve 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Aynur Aşan hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçunun oluşmadığı ancak “örgüt üyeliği” gerekçesiyle 9 yıl ceza, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Aysel Tuğluk, Bircan Yorulmaz ve Berfin Özgünkese hakkında beraat kararı verildi.

Mahkeme, Figen Yüksekdağ'ın ağırlaştırılmış müebbet cezasının 23 yıl 6 aya düşürülmesine ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

Gülten Kışanak'a "örgüt üyeliği" iddiası gerekçesiyle 8 yıl ceza verildi ve ceza yarı oranında arttırılarak 12 yıla çıkarıldı. Kışanak'ın hakkında tahliye kararı verildi. İHA

#kobani davası,karar,hadep,dem parti,selahattin demirtaş,karar