Türkiye’nin Susamı Kahta’dan


Kahta Organize Sanayi Bölgesinde, Türkiye’nin en büyük susam işletme tesisinde, günde 90 ton simitlik susam, ekmeklik susam, pastalık susam ve tahin üretiliyor.

post

 Ekonomi    20.05.2024 16:13:16  


 ‘Açıl Susam’ markasıyla üretilen ürünler sadece yurt içinde değil Avrupa’ya da ihraç ediliyor. Üç vardiya halinde çalışılan işletmede 40 kişi istihdam ediliyor.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, Türkiye’nin en büyük susam işletme tesislerinden biri “Açıl susam” markasıyla susam üretiyor. Kahta Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika 8 bin metrekare alan üzerine kurulu ve tesisin 4 bin metrekaresi kapalı alandan oluşuyor.

İşletmeyle ilgili bilgi veren iş insanı Engin Karakuş, işletmelerinin Türkiye’nin en büyük susam işleme merkezlerinden biri olduğunu ve son teknolojik makinelerle üretim yaptıklarını söyledi. Karakuş, hem istihdam yarattıklarını hem de ülkeye katma değer ürettiklerini ifade etti.

İş İnsanı Karakuş şunları dile getirdi:    

“Açıl Susam Gıda, Hayvancılık, Tarım ve Taşımacılık Ltd. Şti isimli firmamızı 2010 yılında kurduk. Açıl Susam markasıyla, simitlik susam, ekmeklik susam, pastalık susam ve tahin üretiyoruz. Aldığımız susamları Kahta organize sanayi bölgesindeki fabrikamızda önce eliyoruz sonra kabuğunu soyuyoruz sonra yıkıyoruz. Ürünü yıkadıktan sonra, simitlik, ekmeklik ve pastalık susamları ayırıp paketliyoruz.

“Türkiye’nin her noktasına ürünlerimizi pazarlıyoruz”

Fabrikamız 8 bin metrekare üzerine kurulu ve bunun 4 bin metrekaresi kapalı alandır. İşletmemizde 40 kişi istihdam edilmektedir. İnşallah yakında 4 bin metrekare daha yeni kapalı alanımızı devreye alacağız, hem istihdam hem de üretim kapasitemizi artıracağız.  Ürünlerimiz Türkiye’nin her noktasında tüketiliyor ve beğeniliyor. Günlük kapasitemiz yaklaşık 90 tondur. Bu da Türkiye de en büyük susam işleme merkezlerinden biri demektir.

Kullandığımız makineler ve ekipman susam sektöründeki en iyi ve son teknolojik makine ve ekipmanlardır. Ürünlerimiz kalitelidir.

Hedefimiz başta İstanbul, Ankara İzmir olmak üzere Türkiye’nin her noktasına susamımızı pazarlamaktır. Tabi iç piyasasının yanında yurt dışı pazarlara da açılıyoruz. Şimdilik birkaç Avrupa ülkesine ihracat yapıyoruz inşallah bu ülke sayılarını artıracağız. Ürün kaliteli olunca pazar bulmada sıkıntı yaşamıyoruz.

40 kişilik istihdamı daha da artıracağız”

Kahta’daki fabrikamızda 7 gün 24 saat 3 vardiya halinde çalışıyoruz. Yeni yerimizin faaliyete geçmesiyle birlikte hem üretim kapasitemiz hem de personel sayımız artacaktır. Tabi burada bizler sadece kendimizi düşünmüyoruz. Hem memleketimizin insanına iş alanı açıyoruz hem de ülkemize katma değer üretiyoruz. Dışarıdan bize gelen birçok müşteri, Kahta’da böyle bir işletmenin olduğunu gördüklerinde hayretlerini gizlemiyorlar. Evet insan yeter ki istesin isteyince olmayacak bişey yok. 

“Nakliye büyük sorun”

Takdir edersiniz ki, günümüzde nakliye bir sorundur. Onun için başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde depo açmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte maliyetlerde azalır ve tüketiciye daha uygun fiyata ürün satma imkanımız olur” ifadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#engin karakuş,susam,işletme,fabrika,kahta,adıyaman,ekonomi