Nemrut Dağı Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor


Unesco Dünya Kültür Mirası Listesinde Yer Alan, Adıyaman’ın Kahta ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı, yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi mekanlar görenleri kendilerine hayran bırakıyor.

post

 Turizm    22.05.2024 11:04:55  


Tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Adıyaman’da turizm sezonu açıldı. Adıyaman ili Kahta ilçesi sınırları içerisinde bulunan, yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle Kommagene Krallığı'nın kutsal alanı olarak nitelendirilen Nemrut Dağı, 1987 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'nde kültürel varlık olarak yerini almıştı. 2150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı yamaçlarında hükümdarlık yapmış olan Kommagene Kralı I. Antiochos'un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için yaptırdığı mezarı, anıtsal heykelleri ve benzersiz manzarası ile Helenistik Dönemin en görkemli kalıntılarından birisidir.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi mekanlar görenleri kendilerine hayran bırakıyor. Son yıllarda GAP turları ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış var. ŞEHİRDE BU HAFTA

#nemrut dağı #adıyaman #ziyaretçi #kommagene krallığı #kahta #turizm #şehirdebuhafta