İsviçre’den Adıyaman belediyesine 2 milyon franklık proje desteği


İsviçre İnsani Yardım Merkezi Solidar Suisse ve dayanışma ağı Swiss Solidarity üyeleri, 1 Haziran’da kentte başlatılacak proje kapsamında Adıyaman Belediyesine 2 milyon frank proje desteğinde bulunacak. Daha önce de Avrupa Birliği, Adıyaman’ın altyapı, su sorunu vb projelerde kullanılmak üzere milyonlarca Euro destekte bulunmuştu.

post

 Şehirde Bu Hafta    22.05.2024 20:57:23  


Belediyenin Altınşehir Sosyal Tesislerindeki Toplantı Salonunda gerçekleştirilen görüşmeye, Solidar Suisse ve Swiss Solidarity’den Sabine Maier, Francois Besençon, Corina Albertini, Robert Ruckstuhl, Miren Bengoa, Ernst Lüber, Lukas Frohofer, Mahmut Sansarkan, Hüda Güler, Cihan Demir, Kamil Yücel, Gökhan Gönmez ve Mine Karakuş katıldı.

Toplantıyla ilgili açıklamada bulunan Adıyaman Belwdiye Başkanı Abdurrahman  Tutdere, söz konusu kuruluşların başlattığı proje kapsamında, 6 Şubat depremlerinden etkilenen kent merkezi ve kırsalda barınma, geçim kaynakları ve psiko-sosyal destek alanlarında güçlendirme faaliyetleri gerçekleştirileceğini ifade etti.

Proje 1 buçuk yıl sürecek

Sosyal Araştırma ve Rehabilitasyon Derneği (SARD) ile Sıfır Ayrımcılık Derneğinin uygulayacağı ve 1 buçuk yıl sürecek olan projenin toplam bedelinin 2 milyon İsviçre Frank’ı olduğunu belirten Başkan Tutdere, ekip üyelerine teşekkür etti.

Önceki dönemde de Avrupa Yatırım Bankası tarafından MADAD Fonu çerçevesinde AB hibe projesi olarak finanse edilen ve tamamı hibe olan yaklaşık 8 milyon Euro maliyetli Gürlevik İçme Suyu İsale Hattı Projesine destek sağlanmıştı. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#abdurrahman tutdere,adıyaman belediyesi,adıyaman,şehirde bu hafta,chp