Adıyaman Çelikhan Karayolu İhalesi İptal!


Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 07 Mart 2024 tarihinde ihalesi onaylanan Adıyaman- Çelikhan Karayolu ihalesi, Tasarruf Tedbirleri kapsamında dün iptal edildi.

post

 Şehirde Bu Hafta    04.06.2024 16:11:37  


Yıllardır yılan hikâyesine dönen ve “yapıldı, yapılacak” denilen Adıyaman-Çelikhan Karayolunun yapımı başka bahara kaldı. Karayolları Genel Müdürlüğü Yapım ve Danışmanlık İhaleleri Şube Müdürlüğü tarafından 07 Mart 2024 tarihinde ihalesi onaylanan Adıyaman-Çelikhan karayolu yapım ihalesi tasarruf tedbirlerinin engeline takıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Program ve izleme dairesi başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kamu ihale Kurulunun 2024/D.D-91 sayılı kararıyla ihale iptal edildi. İhale iptal tarihi 03.06.2024

Ne olmuştu?

BAŞKAN AYDIN: “ÇELİKHAN ADIYAMAN YOLU PROJE İHALESİNE ÇIKIYOR”

“AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Çelikhan Adıyaman yolunun 6 Ocak 2015 tarihinde ön yeterlilik ihalesine çıkacağını söyledi.

Adıyaman Çelikhan arası yolun 42 kilometre olarak proje yapımı için ön yeterlilik ihalesine çıkacağını belirten Ahmet Aydın, Çelikhan Adıyaman yolunun yapılması ile birlikte Çelikhan’ın cazibe merkezi olacağını söyledi.

AK Parti hükumeti döneminde Malatya Çelikhan arası yolun yeniden yapıldığını ve 100 kilometre olan yolun 42 kilometreye düştüğünü ifade eden Aydın, 6 ocak tarihinde ise Çelikhan Adıyaman arasının ön yeterlilik ihalesine çıkacağını belirtti.

Her iki yolun bitirilmesi ile birlikte Çelikhan ilçesinin özellikle yaz ayında cazibe merkezi olacağını aktaran Aydın, Çat Barajı 1 etap yapım ihalesinin 21 ocak, Adıyaman yolunun ön yeterlilik ihalesinin 6 ocak tarihinde yapılacak olmasıyla birlikte Çelikhan’ın önemli sorunlarının bir bir çözüleceğini söyledi.” Kaynak: 23.12.2014 tarihli Milliyet Gazetesi

BAKAN URALOĞLU: ADIYAMAN ÇELİKHAN YOLUNUN İHALESİ BU YIL YAPILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adıyaman'da katıldığı kavşak açılışında, "Çelikhan yolunun ihalesini de 2023 yılında yapmış olacağız. 2024 yılında da inşallah çalışmalara başlamış olacağız" demişti. ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman çelikhan karayolu,ihale,iptal,karayolları genel müdürlüğü