Başkan Torunoğlu: Çözüm Önerilerimizi Sunmaya Devam Edeceğiz


Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, deprem bölgesinde SGK borçlarının ertelenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek ticareti yeniden canlandırmak için çözüm önerilerini dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

post

 Ekonomi    05.06.2024 16:11:27  


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada 6 Şubat depremleri nedeniyle mücbir sebep hali ilan edilen il ve ilçelerdeki işveren ve sigortalıların SGK’ya olan borçlarının ödenmesini 28 Şubat 2025 yılına kadar ertelendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjdeyi değerlendiren ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, SGK prim borçlarının ertelenmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirterek; “Özellikle mikro ve küçük ölçekli işletmelerimiz finansal açıdan zor bir dönemden geçmektedirler. İlimizde halen ekonomik anlamda darboğaz yaşanmaktadır. Hükümetimiz depremin neden olduğu olumsuzluklar konusunda önemli çalışmalara imza attı. Yaşanan ve yaşanması muhtemel pek çok sorun için acil önlem çalışmaları yürütüldü. Mücbir sebep halinin uzatılması ve SGK prim borçlarının ertelenmesi bunlardan birisidir. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri, Gaziantep ili İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle prim borçları ertelendi. Bu olumlu gelişme bizleri sevindirmiştir. Tüm kamu kurumlarımızın depremin yaralarının sarılması ve depremden zarar gören vatandaşlarımızın, esnaflarımızın yanında olduğunu biliyoruz. Biz bu taleplerimizi ilimize gelen bakanlarımıza, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza, ziyaret ettiğimiz bakanlarımıza ve devlet büyüklerimize her defasında ilettik. Konunun ehemmiyetini bilerek erteleme talebimize kulak veren Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İlgili Bakanlarımız ve Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Deprem bölgesinde ticareti yeniden canlandırmak için çözüm önerilerimizi her platformda sunmaya, üyelerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Devletimizden mevcut desteklerin devamıyla birlikte yeni destekler bekliyoruz” ifadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

#atso,mehmet torunoğlu,adıyaman,şehirde bu hafta,tusaş