Adıyaman Kahta Karayolunda Çalışmalar Durdu!


Adıyaman-Kahta Karayolunda yol çalışmaları yine durdu. 2017 yılında ihalesi yapılan ve 2020 yılında bitirileceği vaat edilen yolda, bugüne kadar sadece 4 kilometrelik yol yapıldı.

post

 Şehirde Bu Hafta    07.06.2024 10:40:14  


Yılan hikayesine dönen bir yol hikayesi!

2017 yılında Gölbaşı-Adıyaman-Kahta karayolunun ihalesi yapıldı. 2020 yılında yolun bitirileceği vaat edildi. Sorunsuz yolun hangi ihtiyaçtan dolayı yeniden ihaleye çıktığını ve çalışmaların neden geciktiğini Karayolları Elâzığ Bölge Müdürlüğüne yazılı olarak sormuştuk.

Bölge Müdürlüğü bize şu cevabı vermişti:

“1) Gölbaşı – Adıyaman – Kahta (GAP) yolu 2010E040120 DPT no ile yatırım programında yer almaktadır.

2)İhale tarihi 20.07.2017 olup, Genel Müdürlüğümüzce ihalesi yapılmıştır. İhaleye katılan firmaların kimler olduğu konusunda Merkez ihalesi olduğundan Genel Müdürlüğümüzden bilgi alınmalıdır. İhale bedeli 136.345.223,5 TL. olup, işin yapım süresi ihaleye çıkılırken 1170 gün olarak belirlenmiştir.

3-4) Bu aks 98 km. uzunluğunda olup, taşıt trafiğinin yoğun olduğu bir akstır. Aksın tamamı BY seviyesinde tamamlanmıştır.  Adıyaman Havaalanı bu aks üzerinde yer aldığından aynı zamanda protokol yolu niteliği taşımaktadır. Gölbaşı- Adıyaman – Kahta yolunda kısmi kesimlerde BSK çalışmaları yapılmış (25 km. BY-BSK seviyesinde tamamlanmıştır.) olup, seyahat konforu ve BY-BSK bütünlüğünün sağlanması, bakım-onarım maliyetlerinin azaltılması, aynı zamanda trafik güvenliği ve seyahat konforunun arttırılması ve projenin nihai noktaya getirilmesi amacıyla BY-BSK yapılması ihtiyacı doğmuştur. Açıklamasında bulunmuştu.

Aradan geçen onca zamana rağmen yolda sadece 4 kilometrelik yol yapıldı.  (Adıyaman fuar merkezinden Kömür kavşağına kadar 2 km. Kahta küçük sanayi sitesinden Kahta girişine kadar 2 km)

 Bundan 3 ay kadar önce yolda yine çalışmalar başladı. Kömür kavşağından Hasancık köyü girişine kadar olan yolda kısmi de asfalt çalışmaları yapıldı. Ancak 2 haftadan beri yolda çalışmalar yine durdu. Trafiğin tek şeritten sağlandığı yolda, sürücüler en azından kazılan yolun bitirilmesini istiyor.

Yol çalışmalarına ne zaman başlanılacak ve vaat edilen Gölbaşı-Adıyaman- Kahta karayolu 98 km’lik yolun tamamının ne zaman bitirileceği ise belirsizliğini kuruyor. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

 

#gölbaşı adıyaman kahta karayolu,karayolları,ihale,şehirde bu hafta