Oto galericiler temmuzu işaret etti


İkinci el araç piyasasında bayram öncesi beklenen hareketlilik yaşanmadı. Oto galericiler araç bolluğu yaşandığını belirterek fiyatların yüzde 20 gerilediğini ifade etti. Temmuzdan sonra sıfır araçlara zam geleceğini ve bunun ikinci el piyasasına da yansıyacağını belirten oto galericiler, "Sürücüler için şu anda araç alma zamanı." dedi.

post

 Ekonomi    11.06.2024 10:54:44  


Bayram öncesi ikinci el araç piyasasında beklenen hareketlilik bu yıl yaşanmadı. Oto galericiler, araç bolluğu yaşanan piyasada araç seçeneklerinin arttığını belirtti. Uygun fiyatlı araçların satışlarının arttığını söyleyen galericiler, araç almak isteyenler için şu anın doğru zaman olduğunu ifade etti. Fiyatların yüzde 20 düştüğünü belirten galericiler, temmuzdan sonra sıfır araçlarda zam beklediklerini kaydetti.

'ŞU AN ARAÇ ALMA ZAMANI'

Oto galerici Gürkan Keleş, ikinci el otomobil piyasasının şu dönemde durgunlaştığını belirtti.

Keleş, "Bayram öncesi şu anda daha uygun olan araçlar satılıyor. İkinci el araç fiyatları da gerilemiş durumda. Sıfır arabalarda da fiyatlar biraz geriledi. Araç fiyatları ortalama yüzde 20 geriledi. Sürücüler için şu anda araç alma zamanı. İlerleyen dönemde araba fiyatlarının yükseleceğini düşünüyoruz. Temmuzdan sonra sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanabilir. Zamlar gelirse, ikinci el piyasasına da otomatik olarak yansıyacaktır. Yüksek fiyattan araç alan biniciler ise araçlarını şu an satmıyorlar. Biz oto galericiler olarak fiyatlarımızı geri çektik." ifadelerini kullandı.

'İKİNCİ EL PİYASASINDA ARAÇ BOLLUĞU VAR'

Daha önceki bayramlarda hareketliliğin daha çok olduğunu söyleyen Keleş, "Arabasını satıp mevduat faizine yatıran vatandaşlar da var. Ancak araba fiyatları düşmeyecek, elbet yükselecek diye düşünüyoruz. İkinci el piyasasında eskiden araba bulunmuyordu ancak şu anda araç bolluğu var. Araba çeşitleri bu dönemde çok fazla." diye konuştu.

TEMMUZDA ZAM BEKLENTİSİ

Galericiler, temmuz ayından sonra sıfır araçlara zam geleceğini ve bunun ikinci el piyasasına da yansıyacağını belirtiyor. Bu nedenle araç almak isteyenlerin acele etmesi gerektiği vurgulanıyor. İHA

 

#otomobil,ikinci el,durgunluk,gallericiler