Musluklardan Su Yerine Solucan Akıyor!


Adıyaman merkez Vartana Prefabrik evlerde kalan depremzedelere kullanım amacıyla verilen sularda su yerine adeta solucanlar, kurtçuklar ve kurbağa larvaları akıyor. Yaklaşık 10 bin kişinin kaldığı geçici prefabrik evlerde açılan kuyulardan depremzedelerin su ihtiyacı karşılanıyor. Cimer dahil çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen depremzedeler, bir bardak temiz suya hasret kaldıklarını ve bu sorunun artık çözülmesini istiyorlar.

post

 Sağlık    08.07.2024 13:24:18  


 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Adıyaman’da, binlerce insan hayatını kaybetmiş, binlercesi yaralanmış ve kentin yüzde 70’e yakını da hasar almıştı. Evleri, yıkılan depremzedeler geçici barınma merkezlerine yerleştirilmişlerdi. Adıyaman Vartana prefabrik evlerde kalan depremzedelerin başı kirli su ile dertte. Çünkü, musluklardan su yerine adeta solucan ve kurtçuklar akıyor. 

Gazetemizi arayan depremzedeler, “Bizler Adıyaman merkez Vartana prefabrik evlerde kalan depremzedeleriz. Bize, kullanım amacıyla açılan kuyulardan su veriliyor. Arıtma taktığımız halde sularda solucan, kurtçuk, kurbağa larvası ve her türlü bakteri mevcut. Cimer dahil çalmadığımız kapı kalmadı ama sorunumuz bir türlü çözülmedi. Çocuklarımız hasta oluyor, suyu bırakın içmeyi bulaşık yıkamada bile kullanamıyoruz. Yetkililerden bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” dediler. ŞEHİRDE BU HAFTA

#vartana prefabrik evler,deprem,su,larva,adıyaman