'Evet' demenin maliyeti en az 500 bin liradan başlıyor!


Türkiye'de her yıl yaklaşık 550 bin çift evleniyor. Söz, nişan ve düğün hazırlıklarıyla birlikte evliliğin maliyeti ortalama 500 bin TL'yi aşıyor.

post

 Güncel    08.07.2024 15:07:55  


HEDİYELİKLER 25 TL'DEN BAŞLIYOR

Söz törenleri için misafirlere dağıtılan hediyelikler arasında anahtarlık, mumluk gibi süs eşyaları 25 TL'den satışa sunuluyor. En uygun düğün malzemesi ise 5 TL'ye satılan kağıt şeritler oluyor, üzerinde "evleniyorum, mutluyum, yılın damadı/gelini, o kahve içilecek" gibi yazılar bulunuyor.

SÖZ VE NİŞAN TÖRENLERİ EKONOMİK ALTERNATİFLER ARANIYOR

Haber Global'de yer alan habere göre; son dönemlerde maddi açıdan daha uygun olmaları sebebiyle söz ve nişan törenleri sıklıkla tercih ediliyor. Organizasyon şirketleri, kişi sayısına ve istenen fonksiyonlara göre mekanlar ayarlıyor; perde, arka fon süslemeleri, özel sandalyeler ve hediyelikler için kutular gibi detayları da içeren bu organizasyonların maliyetleri 3 bin TL'den başlayıp 25 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

GELİNLİK NİŞANLIK FİYATLARI ATEŞ PAHASI

Kına, nişan abiye fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. Fiyatlar modeline göre değişirken satın alma en az 70 ile 80 bin TL, kiralık ise 20 ile 30 bin TL. Gelinliklerin fiyatı 70 bin TL’den başlıyor 150 bin TL’ye kadar çıkıyor. Kiralık gelinlik fiyatları ise 30 bin liradan başlıyor. Düğün salonu kirası, karşılama ve yemek parasıyla birlikte yeni yuva kurmanın maliyeti 1 milyona dayanıyor. Alıntı: KARAR

#evlilik,düğün,masraf