Başkan Polat: 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Sıkıntılarla başladı
Eğitim Sen Adıyaman şubesi Başkanı Zeynel Polat, deprem bölgesi Adıyaman’da, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının sıkıntılarla başladığını söyledi. Başkan Polat, birçok okulun fiziki olarak eğitim ve öğretime hazır olmadığını kaydetti.

Eğitim 09.09.2024 12:53:45
Eğitim Sen Adıyaman şubesi başkanı Zeynel Polat ve sendika üyeleri, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle özel bir mekanda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Adıyaman’da birçok okulun eğitime hazır olmadığını, deprem zarar gören bazı okulların hala tamirat tadilat işlerinin bitirilmediğini ve okullarda ciddi bir temizlik sorunu olduğunu söyledi.
Başkan Polat sözlerine şöyle devam etti:
“2024-2025 Eğitim öğretim yılı bugün itibariyle başladı. Öncellikle öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Gönül isterdi ki burada eğitim ile ilgili güzel iç açıcı şeylerden konuşalım ama konuşamıyoruz. Depremin açtığı yaralar hala taptaze. Birçok öğrencimizi, öğretmenimizi ve velimizi depremde kaybettik. Hepsini rahmet ve saygıyla anıyoruz.
Değerli basın emekçisi arkadaşlar
“Okullar açıldı ancak sorunlar giderilmedi”
Bugün okullarda ciddi anlamda bir temizlik sorunu var, okullarda servis sorunları var, okullarda taşımalı eğitimimin kaldırılmasıyla beraber kaldırılan servislerden kaynaklı bir çok öğrenci ve eğitim emekçisi bugün eğitim kurumlarına ulaşamıyor. Eğitime erişim sıkıntı yaşıyor. TYP uygulamasının kaldırılmasıyla yeni sistemle okullarda temizlik sorununu ciddi anlamda ortaya çıkacağını buradan ifade ediyoruz. Haftada üç gün okullarda temizlik yapılması mümkün değil, okulların her gün temizlenmesi ve sınıfların hijyenik koşullarda öğrencilerin eğitimini açılması gerekiyor bunu ifade ediyorum. Biz ilk dersi barış temalı, demokrasi temalı, özgürlük temalı olarak işledik işliyoruz da. Ülkede eğitim emekçileri gibi bütün halkımız her geçen gün daha da yoksullaşıyor, bu yoksulluğun eğitim emekçileri ve halkımızla sınırı kalmadığını da biliyoruz çocuklarımız da öğrencilerimiz de bu yokluktan payını alıyor.
“Kırtasiye malzemeleri ateş pahası”
Bugün bir öğrencinin en basit malzemelerle kırtasiyeden bir okul çantasını doldurmaya çalışsanız, bunun maliyeti 10-15 bin TL’den aşağı değildir. Bunun yanına eğitimin diğer masraflarını da dahil ettiğimizde ciddi anlamda ailelerin ebeveynlerin ekonomi krizden kaynaklı çocukların okula erişiminde dahi ciddi sıkıntıların yaşandığını görüyoruz.
Adıyaman’da yıkılan ağır hasar alan okulları dolaştığımızda birçok okulun bitmediğini gördük. Sadece bu okulların kaba inşaatlarının bittiğini gördük, çünkü kaba İnşaatı biten bir okulun en az eğitim öğretime başlaması için en az yine altı aylık bir süre lazım. Adıyaman’da özellikle deprem sonrası geçen yıl 76 okulda aynı binada eğitim yapılıyordu. Depremden sonra bazı orta hasarlı binalara milyonlarca liralık masraf yapılarak güçlendirme yapıldı. Öğreniyoruz ki bu binalardan yeniden karot örneği alınarak depreme dayanaklı olmadığı sonucuna varılmış ve milyonlarca liralık masraflar çöpe atılıyor. Bütün bu sürecin ve öğrencilerimizin öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntıların takipçisi olacağız.” İfadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA