Türkülerin Efendisine Hüzünlü Veda!
Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı Kâhtalı Mıçe, binlerce sevenin omuzlarında Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde ebediyete uğurlandı.

Haberde insan 16.02.2025 15:11:24
Türk halk müziği sanatçısı Kâhtalı Mıçe(Mustafa Kâhtalı) yaklaşık bir seneden beri kanser tedavisi görüyordu. Sanatçının önceki gün ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu.
Mıçe’nin naaşı bugün saat 09.30 da Adıyaman havaalanından alınarak yüzlerce araç konvoyuyla Kâhta ilçesine getirildi. İsmini taşıyan Kâhtalı Mıçe Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Törene, Adıyaman valisi Osman Varol, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Ahmet Aydın, eski bakanlar, milletvekilleri, Belediye başkanları, sanatçılar,siyasi parti başkanları, iş insanları, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Anma töreninde Adıyaman Valisi Osman Varol, Ahmet Aydın, Mıçenin kızları kısa birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Mıçe için helallik istendi.
Törenin ardından merhumun naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Çağrı Camiine getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, binlerce sevenin omuzlarından Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.
Kâhtalı Mıçe Kimdir?
Kâhtalı Mıçe, gerçek adıyla Mustafa Aslan, 1953 yılında Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde doğdu. Türk halk müziği sanatçısıdır. Adını, doğduğu yer olan Kâhta’dan almıştır. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok popüler olan Kâhtalı Mıçe, yöresel şarkıları ve mizahi tarzıyla tanınır. Kâhtalı Mıçe, müziğe küçük yaşlarda başlamış ve memleketinin folklorik ezgilerini seslendirmeye önem vermiştir. Adıyaman'ın yerel müzik geleneğinden beslenen sanatçı, kendi şiveleri ve yöresel anlatım tarzıyla dikkat çekmiştir.
Kahtalı'nın 1975 yılında evlendiği Hülya hanımdan 2 kız, 2 erkek 4 çocuğu var. 'Aslan' olan soyadını 5 yıl önce mahkeme kararıyla "Kâhtalı" olarak değiştirdi.
57 yıllık sanat yaşamına 19 albüm sığdıran Mustafa Kâhtalı, son röportajını 6 ay önce belgesel film yönetmeni Serkan Koç'a verdi. Hayatının dönüm noktalarını ve anılarını anlatan Kâhtalı, "Bir sanatçı olarak toplumda yer yapmışsan, toplum seni bağrına basmışsa, onun kıymetini bileceksin. Tepeye gelmek kolay, önemli olan orada durmak" demişti. ŞEHİRDE BU HAFTA