Belediye Başkan Adaylarına Bir Çift Söz..


 R. Ferhat VURAL    10.02.2024 21:29:41  


Bu mesajım ister iktidar ister muhalefet olsun, Belediye başkan adayı olan dostlaradır. Özellikle de yeni adaylara.

Bütün siyasi partilere eşit mesafede olan bir gazeteci olarak, hangi aday kazanırsa kazansın şehrimin, ilçemin beldemin hak ettiği hizmetlere kavuşmasıdır dileğim. A Partisinin veya B partisinin adayı seçimi kazanmış bu hizmetleri gerçekleştirmiş hiç önemli değildir.

Sevgili adaylara bir çift sözüm var;

Eğer gerçekten bu seçimi kazanmak ve bulunduğunuz beldeye hizmet etmek istiyorsanız:

-Kendini vazgeçilmez sanan çift ünvanlı insanlardan uzak durun…

-Ne kendine ne çevresine, ne de yaşadığı beldeye zerre kadar faydası olmayan ancak gürültüsü çok çıkan boş tenekelerden uzak durun.

-Siyasi hayatı zikzaklarla dolu, ilkesiz, hiçbir duruşu olmayan, rüzgara göre yelken açan, her seferinde başka partinin bayrağını sallayan, halkta zerre karşılığı olmayan kaşarlanmış politik cambazlardan uzak durun.

-Kendini ağırdan satan, “Yüzlerce, binlerce oyum var” diyerek sizden kadro, para ve ihale isteyen haysiyet ve onur satıcılarından uzak durun. Unutmayın ki herkesin sadece bir oyu vardır. Oyunu satan yarın sizi de satar.

-Sosyal medyada bir iki paylaşım yaptı diye kendini gazeteci sanan, ya tutarsa diyerek adaylar üzerinden fal tutan medya şempanzelerinin algı operasyonlarına teslim olmayın, inanmayın, ciddiye almayın.

-Hayatında bir kitap dâhi okumamış, tüm bilgisi kulaktan dolma, bir iki satırlık yazıyı bile doğru düzgün yazmayı beceremeyen, en iyi yaptığı şey kopyala/yapıştır olan, nevale beklentisiyle kılıktan kılığa giren, başımıza da analizci kesilen çakma filozoflardan uzak durun.

 Eğer gerçekten seçimi kazanmak istiyorsanız halkın kalbine inin.

-Kenarda, kıyıda yalnızlaştırılmış, sesi duyulmayan, tabiri caizse adam yerine konulmayan insanların gönlüne girin.

- Fakirin fukaranın, garibin gurebanın, yetimin öksüzün kalbine yolculuk yapın, onlarla temas kurun, emin olun onların sizlerden öyle ahım şahım beklentileri olmaz, rant beklentileri olmaz, ihale beklentileri olmaz. Seçimin sonucunu da bu kesimlerin belirlediğini unutmayın..

-Herkese mavi boncuk dağıtmayın,

-Yerine getirmeyeceğiniz vaatlerde bulunmayın, aş/iş vaadiyle insanların duygularıyla oynamayın..

-Eğer bunları yaparsanız kısa vadede değil, uzun vadede siz de kazanırsınız, memleket de kazanır, Türkiye’de kazanır..

Bu yazdıklarımı okuyan bazı arkadaşların,” Yahu seçim hilesiz, hurdasız, yalansız kazanılır mı?” dediklerini duyar giyim. Bu arkadaşlara cevabım şudur. Ben oyunun kuralını yazmaktan sorumluyum, oyuncuların nasıl oynadığından değil.

Sağlıcakla kalın